Napisano 19 Grudzień 201113 l to chyba ten sam koleś robi... genialnie to robi, ale czasy renderu i ten jego sprzęt... matko święta, żeby 36 dni renderować animacje... o zgrozo :/
Napisano 19 Grudzień 201113 l sorry za offtop. Czego ten koleś używa do robienia roślinek ? (ok. 6 min w pierwszym filmiku)
Napisano 19 Grudzień 201113 l sorry za offtop. Czego ten koleś używa do robienia roślinek ? (ok. 6 min w pierwszym filmiku) paintEffects w mayi
Napisano 19 Grudzień 201113 l ola-f jak zwykle dwuznaczny ;) Zastanawiam sie, bo jak stać by mnie było na Nuke, Maye, Mari itd... to bym to wszystko w cholerę wysłał na farme, a nie liczył 35 bitych dni na kalkulatorku. A propo, to ciekawi mnie właśnie, gdzie on znajdzie robote... prędzej w takim PI, niż w wizkach.
Napisano 3 Styczeń 201213 l Może mocno mu komp dał popalić przy tym projekcie to się na nim chłop zemścił..
Napisano 3 Styczeń 201213 l gdzie on znajdzie robote... prędzej w takim PI no wlasnie nie sądze by w porządnej firmie taka osoba znalazła zatrudnienie. Farma, farmą ale termin zawsze zmusza do kreatywności. Te 36 dni koles mogl przeznaczyc na zbudowanie sobie np. biblioteki materiałów czy modeli a nie patrzeć jak mu komp grzeje pokój.
Napisano 4 Styczeń 201213 l ola-f ale on wychodził do pracy, odpalał render i zapominał o tym na kilka, kilkanaście godzin.. Co miał gromadzić jak był w robocie zajęty robotą?
Napisano 4 Styczeń 201213 l no materiały czy modele też wymagają renderowania. Chodzi mi tylko o to, że ten miesiąc już mu nie wróci, a mogl zainwestować w coś co da mu kasę na lepszy sprzęt. Po 36 dniach jest dokładnie w tym samym punkcie swojego rozwoju zawodowego - rachunek za prąd + filmik na youtube. To tylko moje zdanie.
Napisano 4 Styczeń 201213 l W porównaniu z tym: ...wcale nie tak długo :-) Swoją droga ciekawe czym gościu teraz się zajmuje.
Napisano 4 Styczeń 201213 l pewnie kreci seriale z kozuhowskom ;) w polskich serialach pelno jest takich efektow. Kiedy np. rysiek w klanie podaje grazynce herbate to wszystko jest w CG... max, maya, mari, houdini... Nastepnie rysiu inkasuje 11tys. za dzien zdjec i ma w dupie kryzys, ale on akurat jest wybitnym aktorem i jemu wolno, co innego The Niro... temu bym nie dal tyle a wracając do tematu to nasz rodzimy Tomek tez troszkę przysiadł nad Katedra... i swiat mu sie odmienil. Chyba warto. Edytowane 4 Styczeń 201213 l przez Chrupek3D
Napisano 4 Styczeń 201213 l Zupełnie nie rozumiem tej dyskusji... No to się facet narenderował - co z tego? Efekt fajowy i to sie chyba powinno liczyć. Może przez te 36 dni leżał do góry wentylem na plaży a może po prostu pracował na drugim kompie.
Napisano 4 Styczeń 201213 l no od tego są fora. ogólnie druga krótsza animka spoko, ale pierwsza to IMO prostu bieda straszliwa i do tego bardziej piję.
Napisano 4 Styczeń 201213 l (...)a może po prostu pracował na drugim kompie. Właśnie, też chciałem to wcześniej napisać. Bo nie sądzę, aby przez 36 dni siedział przed kompem i patrzył zerkał na monitor w przerwach pomiędzy rozwiązywaniem sudoku :-)
Napisano 5 Styczeń 201213 l mogl wypalic wszystko do textur, przeliczyc same odbicia i refrakcje i robic faping przez 36 dni wsumie to ja bym tak wolal
Napisano 6 Styczeń 201213 l chyba w pierwszym filmiku otwieraja mu sie drzwi, przez co sytuacja cienia mu sie zmienia, wiec wypalanie by sie nie dalo, ale masz racje tadek, tez bym wszysko wypalil, i ewentualnie usunal wszelka animacje, zawsze sie troszke szybciej renderuje...... btw. faping przez 36dni? to chyba jest bolesne?
Napisano 6 Styczeń 201213 l mogl wypalic wszystko do textur, przeliczyc same odbicia i refrakcje i robic faping przez 36 dni wsumie to ja bym tak wolal A może po prostu mu się nie chciało. Też mam czasami takie sadystyczne skłonności w stosunku do mojego komputera.. Facet po prostu wyszedł z założenia, że jak idzie do pracy to komp i tak stoi wyłączony.. A że nigdzie mu się nie śpieszyło.. A że np przy okazji ma tartak w którym to rachunek za prąd zużyty przez procek ginie w tym co pobierają potężne piły do drewna.. To se wziął chłop i wyrenderował.. Znam głupsze zachowania ludzi np nałogowe picie wódki:)
Napisano 6 Styczeń 201213 l Jakis czas temu za free zrobilem animacje mieszkania (niektorzy moze kojarza) dla znajomego. Siedzialem wieczorami po pracy i dlubalem przez chyba dwa miesiace, jak juz wszystko bylo gotowe to wyslalem na Backburner'a wlaczylem server i czekalem na rezultaty. Jak wychodzilem rano do pracy wlaczelem kompa i sie renderowalo, skonfigurowalem sobie VNC zeby sprawdzac z pracy czy wszystko OK. Wracalem z pracy wylaczelem BB server i gralem/www/max, w nocy komp odpoczywal :) Pozniej to wszystko poskladalem wrzucilem do sieci i po krotkim czasie dostalem kilka ofert zrobienia zlecen, niektore smieszne inne calkiem ciekawe. Dodam, ze na codzien pracuje przy wizkach i bez doswiadczenia przy podobnych projektach pewnie nigdy bym tego nie skonczyl, dlatego tez podejrzewam, ze animacje z pierwszego posta to "personal projects" osoby ktora na codzien zajmuje sie tym zawodowo. PS - moze mi ktos powiedziec co to jest "faping"?
Napisano 6 Styczeń 201213 l Kulki-przekonales mnie :D tartak i wogole, seems legit Tartak to była metafora.. Chodzi mi głównie o to że gościa rozumiem:)
Napisano 7 Styczeń 201213 l PS - moze mi ktos powiedziec co to jest "faping"? http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fap%20fap%20fap Now you know :)
Napisano 9 Styczeń 201213 l http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fap%20fap%20fap Now you know :) tyle to sobie wygooglowalem ale myslalem (mialem nadzieje), ze chodzi o cos innego zwiazanego z grafika :)
Napisano 9 Styczeń 201213 l edit: zły dział :D ale zeby nie było pustego posta: (mialem nadzieje), ze chodzi o cos innego zwiazanego z grafika wspólnym mianownikiem są wizualizacje. Edytowane 9 Styczeń 201213 l przez olaf