Chammer Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Ostatnio zająłem sie na dobre modelowaniem w maxie... ale mam problem, a mianowicie jaka funkcja może posłużyć do łączenia dwóch lub więcej punktów w jeden? nie chodzi mi o Fuse, bo to tylko liczy średnią odległość między punktami i tam je ustawia, ale o coś innego zna może ktoś?
Marcin Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 weild zaznacz kilka wertexow i w weild zwieksz promien dzialania nawet mozesz 1 mln wpisac i kliknij weild selected :D
Chammer Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Napisano 11 Lipiec 2004 EDIT: Działa, bo już zczaiłem to :P ... dzienx [Wyedytowany dnia 11-7-2004 > Chammer]
rowr Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 musisz dobrze Vertexy ustawic najlepiej aby nachodzily na siebi ,kontroluj to w oknie front i left(najlepiej na big zoom)
Chammer Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 Hmmm łączenie wertexów działa, a przynajmniej tylko u mnie, tylko w jednym splinie... nie moge natomiast łączyć punktów z dwóch splajnó. da sie to jakoś zrobić?
VGT Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Gdyż wszystkie spline\'y muszą być w jednym obiekcie. Zaznacz jeden z nich, wejdź do panelu modyfikacji, wciśnij attach i kliknij w drugi obiekt. Ewentualnie wcześniej podczas rysowania kolejnych spline\'ów możesz odznaczyć opcję \'start new shape\' Teraz wertexy powinny dać się połączyć... jeśli nie, po wyjaśnienia zajrzyj do działu FAQ (temat o problemach z nakładaniem surface na spline\'y). Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi