Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zająłem sie na dobre modelowaniem w maxie... ale mam problem, a mianowicie jaka funkcja może posłużyć do łączenia dwóch lub więcej punktów w jeden? nie chodzi mi o Fuse, bo to tylko liczy średnią odległość między punktami i tam je ustawia, ale o coś innego

zna może ktoś?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

weild zaznacz kilka wertexow i w weild zwieksz promien dzialania nawet mozesz 1 mln wpisac i kliknij weild selected :D

Napisano
  • Autor

EDIT: Działa, bo już zczaiłem to :P ... dzienx

[Wyedytowany dnia 11-7-2004 > Chammer]

Napisano

musisz dobrze Vertexy ustawic najlepiej aby nachodzily na siebi ,kontroluj to w oknie front i left(najlepiej na big zoom)

Napisano
  • Autor

Hmmm łączenie wertexów działa, a przynajmniej tylko u mnie, tylko w jednym splinie... nie moge natomiast łączyć punktów z dwóch splajnó. da sie to jakoś zrobić?

Napisano

Gdyż wszystkie spline\'y muszą być w jednym obiekcie. Zaznacz jeden z nich, wejdź do panelu modyfikacji, wciśnij attach i kliknij w drugi obiekt.

Ewentualnie wcześniej podczas rysowania kolejnych spline\'ów możesz odznaczyć opcję \'start new shape\'

Teraz wertexy powinny dać się połączyć... jeśli nie, po wyjaśnienia zajrzyj do działu FAQ (temat o problemach z nakładaniem surface na spline\'y).

Powodzenia.