Quadysz Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 (edytowane) Greetings Earth Creatures :P Poddaję pod waszą krytykę jak w temacie: model i render samochodu, dłubany w domowym zaciszu od nie pamietam kiedy ( ale co najmniej rok :) ). Realnie, po odliczeniu bezsensownych renderow próbnych to na karoserie poświęciłem okolo tydzien, może dwa, wnętrze ze dwa tygodnie. Wnetrze jest zrobione prawie cale i nawet nie wyglada najgorzej ale na razie mam dosyć tego tematu, moze później się jeszcze skuszę na nie. Mam nadzieję że się wam spodoba. Soft: Max Renderer: Vray Post: PS Czas renderingu w 3k: ok 15-20min Pozdro M. ps. to mój pierwszy samochód skończony w galerii o_O ps. zmienilem obrazek na wiekszy ;) i dodalem 3 obrazki prosto z maxa bez obrobki, tylko rozjasnione po calosci, zeby bylo widac cos wiecej modelu. Edytowane 9 Styczeń 2012 przez Quadysz
Bohomaz Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Za chwilę będzie Halt za jazdę bez blach ;). Modelować nie potrafię także model wg mnie jest super ale redner trochę mały jak na render auta i trochę szumu albo motion się popsuło w pobliżu auta. Ogólnie podoba się.
FF Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Ogólnie ładnie sie prezentuje ale mimo tego całego blura jakos nie sprawia wrazenia ruchu.
luka080 Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Wydaję mi się, że białe plamy światła na dachu i klapie bagażnika nie pasują do sceny.
maaaad Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Haltu nie będzie, bo auto jedzie po płycie lotniska ;) Też mam ten zestaw backplate+hdr. Fajny model, scena również mi się podoba.
Quadysz Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Napisano 8 Styczeń 2012 Hej dzieki za komenty, zmienilem obrazek na wiekszy ;) faktycznie troche szumu sie pojawilo hmm zerkne na to bo wczesniej tego nie bylo, albo nie zauwazylem. freedom chyba masz racje, ale musze troche przetrawic ten render bo w tej chwili nie wiem jak to zmienic luka, u mnie nie sa biale, moze to kwestia monitora (predzej mojego, bo umiera, ale kolory jeszcze trzyma chyba ;) ) zreszta na drugim, gorszym, tez nie sa wiec nie zgodze sie z tym ;) maaad, dzieki, i szkoda ze tak malo tych backplejtow pozdro
mt Napisano 11 Styczeń 2012 Napisano 11 Styczeń 2012 Hej, No ladnie ladnie.. tylko jakos nie widac calej roboty jaka w niego wlozyles.. wrzucilbys chociaz clay'e z wnetrza i nawet z zewnatrz. perforacja na kierownicy roxx:D imho na samym obrazku bloom ciut za mocny (czy cokolwiek tam nie zrobiles co rozmydlilo z lekka).. ale przyjemnie w odbiorze. a jak tam aston?:P pozdr mt
GRiPi Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Studyjne rendery imo ładniejsze, ale bezlitośnie ukazują krzywość modelu.
Rekomendowane odpowiedzi