aholina Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Witam, nadal sie ucze pracy w 3d , nie mam v-raya , wiec robie co moge.... ale chcialabym uzystak taki efekt jak na zdjeciu.. wizki ktore robilam do tego projektu sa bez takiego oswietlenia bo nie umialam go zrobic, jedynie w photoshopie mozna dorobic... no wiec pytanie brzmi jak zrobic takie swiatlo , nie koniecznie rgb , poprostu biale ..... HELP MI WYTLUMACZCIE JAK BLONDYNCE:)
stormwind Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Jeśli nie Vray to musimy się tylko domyślać, ze to Mental Ray z 3ds Maxem. Możesz na przykład użyć Photometric Free Light i w zakładce Shape/Area Shadows, z listy Emit light from shape wybrać: Line. Lub utworzyć MR area light na kształt wąskiego i długi paska.
aholina Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Napisano 29 Styczeń 2012 [ATTACH=CONFIG]84264[/ATTACH]]Dzięki niestety w pierwszej opcj wychodzi cos takiego! tam gdzie jest sfera tam swieci mocniej niz na w dalszych czesciach prostokatu. drugiej opcji zrobic nie potrafilam:)
Dynamico Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 Dołącz do źródła światła typu Line jakiś IES U mnie działa
Rekomendowane odpowiedzi