Thor Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Postanowiłem się lepiej zapoznać z tym programam i muszę jakoś zacząć. Jaką byście mi polecali książkę na początek? Takie absolutne podstawy mam, ale chcialbym poznać ten program dogłębnie. Czy najlepszą książką bedzie Biblia 3ds MAX 4? Czy jest może coś lepszego? I czy jest, albo ma być w niedługim czasie kontynuacja owej książki dotycząca np. MAXa 6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 poszukaj w tym dziale. ewentualnie wpisz w wyszukiwarke forumowa ksiazka wg uzytkownika dr ug lub drug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conraderro Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Proponuję przejrzeć wszystko na stronie helionu, zapewne znajdziesz coś co będzie ci odpowiadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 wedlug mnie najlepsza ksiazka jest ,,projekty i rozwiazania 3d studio max 5\'\' naprawde bardzo duzo mozna sie z niej dowiedziec ja ja mam i jestem bardzo szczesliwy ze ja kupilem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 Ja mam psychiczny uraz do ksiazek z helionu :], cena tak samo niska jak i zawartosc merytoryczna. Juz kiedys pisalem na tym forum, ze ta ksiazka jest dla mnie po prostu najlepsza http://mikom.pl/MPORTALX/BookDetails.aspx?BOOKID=950 . Moze po czesci dlatego ze jeden z jej redaktorow jest pracownikiem Discreet :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 14 Lipiec 2004 Share Napisano 14 Lipiec 2004 SimeN zgadzam się z Tobą mam tą książkę Ted`a Boardman`a i powiem, że jest b.dobra (jeszcze jej nie skończyłem :/, ale dużo nie brakuje )i ciekawie napisana, zdziwił mnie wstęp, poświęcony grafice jako dziedzinie sztuki i podstawowym narzędziom jakimi się posługuje (światło, barwa itd.). A w książce Helionu do Max`a 3., dość popularnym hasłem jest \"ten temat wykracza poza ramy tej książki, więc nie będziemy się nim zajmować.\" U nas to jest trochę denerwujace: pojawił się Max 5, były książki do 4., pojawił się Max 6, a wraz z nim książki do 5, w sierpniu pojawi się książka z Mikomu do 6-tki, a w tym roku (podobno) ma wyjść Max 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Jako ze jestem poczatkujacy w maxie, pare tyg temu rowniez dosyc dlugo zastanawialem sie jaka ksiazke kupic i po przejrzeniu kilku pozycji wybralem ksiazke Teda Boardmana i jestem z niej w pelni zadowolony. Ujete sa w niej podstawowe zagadnienia i problemy z jakimi borykaja sie poczatkujacy urzytkownicy 3dsm (przynajmniej takie jest moje odczucie). Jednakze do swobodnego czytania tej ksiazki potzrebne jest przerobienie chociaz podstawowych tutoriali z maxa(fundamental) zeby wiedziec o czym do nas rozmawia autor tejze ksiazeczki i nie meczyc sie czytajac ja. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 wedlug mnie ksiazki nie sa potrzebne masz (chyba) internet. w internecie jest wiecej rzeczy (podstaw itp.) niz w ksiazkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 zdecydowanie polecam tą pozycję "projekty i rozwiazania 3d studio max 5" mam klika z helionu ale ta przebija je wszystkie sam czekam na książke do maxa6 a głównie do nowych opcji i do reactora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 nielot007 nie masz racji bo nad ksiazka siadzesz i masz wszystko opisane pokolei nic nie przegapisz i ksiazka podsuwa Ci to co masz sie nauczyc, jak znajdziesz cos o czym nie masz wogole pojecia i nie znasz tego nawet nazwy? obawiam sie ze nie znajdziesz skoro nie bedziesz wiedzial czego szukasz:( a ksiazka opisuje Ci wszystko pokolei:) pozatym zaoszczedzasz czas:) tylko nie pieniadze:( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Piter zgadzam się z tobą, tylko czasami są sytuacje gdzie poznałeś pewne narzędzie z pomocą książki ale ona i tak w pełni nie wyczerpuje tematu więc sięgasz po pomoc do neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 " Czytaj dzieciom 20 min dziennie , codziennie " jakos mialem kiedys ksiazke do maxa 2 jak jescze w nim siedzialem .... aleszybko sie zorietowalem ze w tym forum jest o wiele wiecej info niz w ksiazce do programu....ale jak ktos bardzo chce to nie odradzam .... nawet czasami warto wziasc taka ksiazke ze soba w podróz np do autobusu / pociagu ja tak robilem z manualem do brazila :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Marcin z podróżą trafiłeś w same sedno zawsze można wykorzystać ten czas na coś porzytecznego a książka do tego się najlepiej nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Znacie jakąś dobrą książkę do MentalRay`a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 tak , jak kupisz evermotion DvD to w środq jest do niej instrukcja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conraderro Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Marcin - aleś się zmienił, to jakiś proszek poprawiający puszystość :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi