Napisano 26 Styczeń 201213 l Cześć! Zwykle pracowałem w ZBrush zapisując sobie Tool's w kolejnych plikach. Ostatnio używam opcji File/Save As. Czasami paleta Tool's rozbuduje mi się o kilka niepotrzebnych rzeczy i chciałbym je skasować. Zwykle czyściłem paletę za pomocą ikonki "R" znajdującej się w Tool ponad ikonami Toolsów. W tym przypadku również je czyści, lecz gdy rozwinę Toolsy to te niepotrzebne dalej tam są. [ATTACH=CONFIG]84193[/ATTACH] Chciałbym to wyczyścić całkowicie dla tego projektu, aby mi się scena szybciej wczytywała i mniej pamięci to zajmowało. Jak to zrobić, pomijając wyeksportowanie interesującego mnie toolsa i wczytanie do całkiem świeżej sceny. Pozdrawiam. Sfrustrowany Krzysiu
Napisano 19 Luty 201213 l Wybierasz niepotrzebnego toola i w zakładce subtool guzik Delete.Jak nie chce skasować to podłącz jakiś zbrushowy primitive( np.gwiazdkę) jako subtoola i wtedy delete .Zostaną Ci gwiazdki na liście ale maja mało poly;)
Napisano 28 Luty 201213 l Autor Oooo dzięki bratku. Właśnie tu wszedłem bo wyszukałem ten patent w czeluściach sieci i chciałem go opisać tu. Wcześniej nie mogłem się tego doszukać :)