Piro Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 (edytowane) Jakoś ostatnio wszedłem na max3d.pl, patrzę do gejartu - każdy robi giwerki, myślę: To zrobię sobie też cuś. Chwilowa przerwa od projektów pozwoliła mi poświęcić kilka godzin w weekend, i powstał kawałek takiego oto brzydala: (na przemian screeny z maxa z shaderem realistic modelu HP (szare) oraz screen modelu LP (czarne)) Model HP i baza LP to dzieło około 10 godzin, tyle mogłem przeznaczyć na zabawę w maxie niestety. Model LP ma na chwilę obecną w sumie 10 535 triangli bez optymalizacji, planuję zejść do około 8k. Kiedy będzie update? Nie wiem :D Możliwe że za tydzień to przytnę, pomapuję i przepalę mapki, ale trudno mi cokolwiek obiecać. Edit: No i skończyłem szybciej niż myślałem. Modelik ma teraz 10000 triangli z hakiem, wrzucam screeny z marmoseta: Edytowane 20 Sierpień 2012 przez Piro zakończenie pracy nad modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iniside Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Fajne. Ale ta lufa to ma chyba za duze te wgłębienia. Pocisk by chyba przez to nie przeszedl :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piro Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2012 Znalazła się godzinka na relaks, więc postanowiłem wrócić do cheytaca - w geometrii nic nie ruszane, tylko nrm i spec. Tak więc: Nieposzatkowany hajresowy pic: http://i.imgur.com/XgmPA.jpg Podglądzik w czyde: http://p3d.in/trvcd/spin (mapki zmniejszone do 1024!) Teksy: Pozdrawiam, Piro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Fajny gun, jakos mi wczesniej umknal. Trzy uwagi: - nowe screeny sa klimatyczne, ale niewiele na nich widac modelu. Doswietl to troche pliz. - specular i refleksy wydaja sie zbyt mocne jak na snajperke. A moze to tez kwetsia oswietlenia i prezentacji. - szkoda, ze poskapiles geometrii na cylindrach najblizszych oku gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi