Napisano 12 Luty 201213 l Siema. Zacząłem modelowanie łóżka z tego tutka: http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/modelling-and-rendering-an-interior-scene-in-3ds-max/. Zatrzymałem się na punkcie 13. Gdy wciskam symulate local nic się nie dzieje, dlaczego?
Napisano 12 Luty 201213 l Strzelam, bo chociaż tutorial ciekawy to z tego co widzę nie pokazuje, że dla tych wszystkich obiektów trzeba w ustawieniach Cloth przypisać jakieś propertiesy. Sz.
Napisano 12 Luty 201213 l Ustaw sobie dla tkaniny, znaczy Twojego rectangle coś z presetów, na przykład z Wool spróbuj, a dla reszty okiektów łóżka ustaw tam na samym dole Collision object, i wtedy zobacz.
Napisano 17 Luty 201213 l Hej, mam nadzieję, że to nie problem, że podepnę się pod temat, gdyż poruszam tą samą problematykę, a nie ma chyba sensu mnożyć tych tematów. Do rzeczy, też mam problem z modyfikatorem cloth, gdy ustawiam mój koc jako cloth z presetem wool, kanapę jako collision object, to przy symulacji częściowo się na niej układa, a częściowo wnika głębiej. Czy ktoś wie o co może chodzić?
Napisano 18 Luty 201213 l Autor Nie żeby coś bo jestem początkującym ale spróbuj dłużej poczekać jak symulujesz.
Napisano 18 Luty 201213 l w ustawieniach clotha dla obiektu który jest kolizyjny pokombinuj z opcjami depth, dyn.fric, offset i static.