nazywasienazywa Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Witam, mam dość banalny problem, który uniemożliwia mi jednak jakiekolwiek dalsze działanie. W żaden sposób nie mogę obrócić obiektu, ani klikając na ikonę modyfikatora i próbując potem obrócić obiekt w danej płaszczyźnie, ani otwierając okno i wpisując wartość kąta o jaki ma się obrócić (automatycznie wartość się zeruje). Wcześniej nie było z tym problemów. W jakich ustawieniach szukać rozwiązania problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazywasienazywa Napisano 15 Luty 2012 Autor Share Napisano 15 Luty 2012 konsekwencją tego jest to, że mogę tworzyć obiekty tylko w płaszczyźnie poziomej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 A zobacz w hierarchy w zakładce link info czy nie masz zablokowanego obracania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazywasienazywa Napisano 15 Luty 2012 Autor Share Napisano 15 Luty 2012 nie, nie mam. move i scale działają normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 a może jakiś constrain na obiekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Reset xform to pierwsze co mozesz zrobic. Czy to sie dzieje z nowo tworzonymi obiektami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VoNd Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 na prawo od ikonki scale masz taki drop down, zmien tam na VIEW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazywasienazywa Napisano 15 Luty 2012 Autor Share Napisano 15 Luty 2012 to nie jest kwestia obiektu, tylko jakiegoś ustawienia, reset xform nic nie daje, podobnie jak ustawienie view. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 nie masz wciśnietego 'affect hierarchy only' ? albo w link info/locks/ rotate xyz zafajkowane. /edit nie doczytalem ze @smoku juz to napisal. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazywasienazywa Napisano 15 Luty 2012 Autor Share Napisano 15 Luty 2012 kluczowe wydaje mi się to, że mogę tworzyć obiekty tylko w płaszczyźnie poziomej. gdzie może być ustawienie, które to może blokować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
^.^ Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 A reset maxa nie pomaga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi