Napisano 29 Luty 201213 l Chciał bym przedsatwić mój prosty pokoik wykonany w Cinemie 4d + Vray . Czy według was chociaż troche wygląda realistycznie ;) ? Edytowane 1 Marzec 201213 l przez gibek
Napisano 29 Luty 201213 l Ta szafka jest przeogromna, surrealistyczna wręcz. Telewizor też ma bardzo dziwną podstawę. Kanapa jest trochę za niska chyba a okno wygląda jak zwykła dziura w ścianie. Popracuj trochę nad tym a na pewno coś z tego wyjdzie.
Napisano 29 Luty 201213 l takie prace to raczej do WIPa nie do Finished, bo daleko jeszcze temu do skonczonej wizki.
Napisano 29 Luty 201213 l Autor Dzieki jutro wykonam poprawki :) I sorry bo jestem nowy I nie wiedzialem gdzie to wstawic
Napisano 29 Luty 201213 l Dzieki jutro wykonam poprawki :) przedewszystkim miarka do ręki i sprawdz jakie wymiary maja przedmioty w rzeczywistosci, potem mozna pracowac dalej :)
Napisano 29 Luty 201213 l I zmień stół. Ten jest... Zły jest. :) Moim zdaniem tv powinien mieć szerszą obudowę.
Napisano 29 Luty 201213 l Autor co jest nie tak ze stołem ? :) a tak na marginesie to może ktoś z was wie jak zaimportować obiekt do tego mojego pokoju w cinemie 4d bo zrobiłem oddzielnie lampe a nie chce mi sie robić jej od nowa , a jak trzymam lewy przycisk myszy i upuszczam na okno pracy w cinemie to robi sie automatycznie nowy projekt a nie o to mi chodziło . a w jak wchodze w File to jest tylko export nie ma import ;/
Napisano 1 Marzec 201213 l Przerzucam do działu WIP. Proszę się zapoznać z regulaminem działu WIP i zmienić nazwę tematu. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy POST. Edycja -> Wyślij(Zaawansowane).
Napisano 1 Marzec 201213 l Proponuję pooglądać na początek kilka tutoriali bo teraz jest naprawdę bardzo słabo.
Napisano 1 Marzec 201213 l Autor rozumiem że może być słabo bo z c4d pracuje dopiero 5 dzień a mam popracować nad modelami czy renderem ? i może polecił byś jakąś strone z tutorialami na yt a może tutaj są jakieś ciekawe
Napisano 1 Marzec 201213 l A tak ciezko wpisac w google tutoriale do cinemy z vrayem a nie zwracasz d... ludziom??
Napisano 1 Marzec 201213 l Autor jak komuś sie nie chce pisać to niech nie pisze mówie to szczególnie do ciebie , a pytam sie bo może być tak że ktoś zna jakieś fajne i może polecić a po 2 to chyba do tego jest forum aby pytać ?!?! tak czy nie ?
Napisano 1 Marzec 201213 l hoho zawsze w takich wątkach robi się gorąco :] po pierwsze panie gibek: kto szuka nie błądzi. po poziomie pracy widać, że coś Ci dzwoni ale nie wiesz jeszcze w której parafii. Naprawdę tutoriali są setki a wujek google zawsze prawdę Ci powie. Jeśli prosisz o tutoriale godne polecenia to znak, że nie za bardzo jeszcze szukałeś. po drugie: Twoja praca jaka jest sam widzisz. Umiesz czytać komentarze i zapewne umiesz także obserwować świat dookoła. Biorąc na tapetę wizkę pokoju robisz tak jak 90% grafików 3d w Polsce. A wykonanie porządnej wizki to nie 5 dni roboty dla kogoś kto dopiero co odpalił program. Zacznij uczyć się warsztatu. Poznaj techniki modelowania, teksturowania, oświetlania i renderowania. Dopiero potem składaj to w całość pod nazwą wizualizacja pokoju. Różnica pomiędzy 1 a 2 renderem jest żadna to znak, że nie wiesz nawet gdzie jest bład a co dopiero jak go naprawić. po trzecie: pobiegaj z linijką i zacznij mierzyć skalę obiektów. Nijak to nie pasuje do siebie. Referencje też by się przydały bo w takich kolorach szlag by człowieka trafił po pierwszej nocy. Ot tyle, początki są trudne i nie oczekuj, że ktoś odwali za Ciebie całą robotę i poda na tacy gotowe rozwiązania. Pracuj ciężko a na bank się to opłaci. Salut tw
Napisano 1 Marzec 201213 l tak na szybko: http://www.tutorialized.com/view/tutorial/Making-of/71293 http://cg.tutsplus.com/tutorials/maxon-cinema-4d/model-texture-and-render-an-interior-scene-with-cinema-4d-and-vray-%E2%80%93-day-1/ i http://cg.tutsplus.com/tutorials/maxon-cinema-4d/model-texture-and-render-an-interior-scene-with-cinema-4d-and-vray-%E2%80%93-day-2/