_Pawel_ Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Witajcie. Zauważyliście że po przesiadce z maxa 2010 do 2012 karta jest obciążana mocniej? Na poprzedniej karcie HD4850 zauważyłem jak robiłem coś w maxie i obracałem model w oknie temp karty podskakiwała i karta zaczynała powoli wyć. Teraz na i7 2600k i asusie gtx560 widzę że jest tak samo temp idzie w górę z tym że nie słychać karty bo jest cicha. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 w 2012 jest nowe wyswietlanie w viewporatach - Nitrous, calkiem mozliwe ze bardziej obciaza karte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 19 Marzec 2012 Share Napisano 19 Marzec 2012 Nitrous renderuje w realtime, więc pewnie dlatego. Przełącz sterownik na zwykły Direct3D, i sprawdź, czy będzie różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 Tak na prawde wystarczy wyjśc z widoku realistycznego do shaded, temperatutra skacze takze jesli właczasz wyswietlane w podgladzie tekstury, kolejna sprawa zeczasami warto przeczyscic karte graficzna i przesmarowac wiatraki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi