Napisano 25 Marzec 201213 l Witam, Jest jakaś możliwość (skrypt) pozwalający na wyrenderowanie obiektu (np. auta) ale tylko widocznych krawędzi (konturu). Tak jak widok koncepcyjny (lub ukryty 3d) w Autocadzie. Soft 3ds 2012, vray1.5. Edytowane 25 Marzec 201213 l przez 3d_operator
Napisano 25 Marzec 201213 l Cześć! Myślę, że uda się bardzo prosto - używając materiału Ink'n Paint - domyślnego w 3ds maxie. Masz tam ustawienia właśnie konturu/kreski (ink), jej wariacji, koloru, cieniowania i tak dalej, myślę że jak się tym pobawisz to uda się coś zrobić. :) Pozdrawiam!
Napisano 25 Marzec 201213 l Autor Cześć! Myślę, że uda się bardzo prosto - używając materiału Ink'n Paint - domyślnego w 3ds maxie. Masz tam ustawienia właśnie konturu/kreski (ink), jej wariacji, koloru, cieniowania i tak dalej, myślę że jak się tym pobawisz to uda się coś zrobić. :) Pozdrawiam! Dzięki za pomysł. Nie jest to do końca to o co mi chodzi. Niektóre linie wychodzą mi cienkie a niektóre bardzo grube (daję szerokość min i max taka samą). Kiepsko to wygląda. Chyba, ze coś robię nie tak.
Napisano 25 Marzec 201213 l Może cień się zlewa z konturem? http://www.mrbluesummers.com/1010/3d-tutorials/ink-n-paint-primer Zobacz to. Możesz też wyłączyć wszystko, żeby sam obrys był, zobacz jak wtedy wygląda?
Napisano 26 Marzec 201213 l W Final Renderze jest jeszcze Final Toon. Genialne narzędzie do robienia wszelakich kreskówek.