Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

To, co mi się podoba w ostatniej wersji to to, że hitler wygląda trupio - niczym ofiary jego obsesji. Natomiast do czego bym się "przyczepił" to fryzura - hitler czesał się na lewo... Zakodowało mi się to, bo mnie tata za młodu czesał specjalnie na prawo... :) ;)

Edytowane przez Juliusz
Napisano

Ajjj, z fryzurą się zagalopowałem. Często robiłem lustrzane odbicie obrazka i został w takim położeniu i stąd zmiana kierunku zaczesania ;) Myślę nad nowym obrazkiem bo ten wyszedł niespecjalnie ciekawy, a przydałoby się w końcu coś wygrać :D

Napisano

przez te głowoduchy powiało fantastyką całość przesiąknięta grozą. Ten kołnierzyk taki schludny jak cała rzesza w swoim planie. Szacunek

Napisano

Moim zdaniem sam pomysł jest ok. Hitler, jego obsesje, lęki i dążenia - wiadomo, samograj a dodatkowo temat tak wciąż fascynujący że wydaję się, że wciąż jeszcze o tym można sporo powiedzieć. Moim zdaniem jednak tutaj to jest zbyt banalne. Twarz Hitlera na tle obozu koncentracyjnego i swastyka.. hmm.. Może jakby to była okładka książki " Hitler- autobiografia" to bym to łyknął ale tutaj w moim odczuciu zbyt banalnie.

Jeśli chodzi o wykonanie. Kolory mi się podobają. Są stonowane i wszystko współgra, chociaż nie jest to monochrom.

Głowa Hiltera to osobny temat:D Walczyłeś z nią z tego co widziałem ostro. Nie wiem, czy malowałeś to na podstawie jakiegoś konkretnego zdjęcia czy nie. Proporcje w każdym razie są skopane, twarz jest znacznie za mała w stosunku do głowy.Zrobiłem Ci małego overpainta, jeśli się nie obrazisz:

obsesja8.jpg

Napisano
Moim zdaniem sam pomysł jest ok. Hitler, jego obsesje, lęki i dążenia - wiadomo, samograj a dodatkowo temat tak wciąż fascynujący że wydaję się, że wciąż jeszcze o tym można sporo powiedzieć. Moim zdaniem jednak tutaj to jest zbyt banalne. Twarz Hitlera na tle obozu koncentracyjnego i swastyka.. hmm.. Może jakby to była okładka książki " Hitler- autobiografia" to bym to łyknął ale tutaj w moim odczuciu zbyt banalnie.

Mialem doladnie takie samo odczucie, mozna by zaserwowac jakies dynamiczne ujecie z mapa/planami podboju polski lub ba! calego swiata i jego znerwicowane krzyki/ karcenie wlasnych oficerow? Powodzenia nastepnym razem :)

Napisano (edytowane)

Oczywiście, zawsze mogło Ci chodzić o deformacje jego głowy czy twarzy. Wiadomo to otwiera zupełnie nowe możliwości. Ale to muszą być swiadome deformacje wynikające z twojej wiedzy na ten temat. A Ty zbyt długo walczyłeś z tą głową żeby można było pomyśleć, ze celowo ją deformujesz, dlatego wychodzę z założenia że jednak chciałeś ją przedstawić dość realistycznie. Stąd overpaint, mam nadzieje że pomocny

pzdr.

Edytowane przez GrzegorzPrzybys
Napisano

Dzieki! Sam mialem swiadomosc ze wyszlo jak wyszlo i chwile sie nawet zastanawialem czy w ogole poddawac to pod glosowanie ;-) Oczywiscie za mala twarz nie byla swiadoma deformacja, do tego dochodzi slaba kompozycja i ogolne przemeczenie obrazka (w koncowej fazie chcialem zrobic z tego plakat propagandowy zeby to w jakims stopniu uratowac..). ICE, wlasnie chodzila mi po glowie taka scena i nawet byl do tego szkic. Stwierdzilem jednak ze mam za malo czasu na wykonanie tego obrazka i odpuscilem. Niemniej jednak i tak ciesze sie z tego obrazka, zawsze to jakas lekcja :-)

Grzechu, dzieki za overa! :-)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności