RaVirr Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 (edytowane) Koniec: Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Obsesja hitlera na punkcie Żydów bez pokazywania Żydów. Szkic (kadr może ulec zmianie): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Kontynuacja szkicu: Konstrukcja w tle to podmalowana fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 ostrooooooo Zią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Dzięki :D Ciąg dalszy łeba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Zmniejszyłem baniak i podbiłem kontrast: Chyba mu jeszcze zmienię wyraz twarzy i zmniejszę odległość od ust do brody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 wiesz co RaWirr chyba jesteśmy w podobnych wynurzeniach, to dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Kolejny krok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Dobra, to by było na tyle: Z powodu natłoku komentarzy rozważam namalowanie czegoś nowego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creative Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 pierwszy szkic był chyba najlepszy :D xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabiak Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 oko mu schowaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleMy Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 oczka miał najlepsze w pierwszym podejściu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 (edytowane) To, co mi się podoba w ostatniej wersji to to, że hitler wygląda trupio - niczym ofiary jego obsesji. Natomiast do czego bym się "przyczepił" to fryzura - hitler czesał się na lewo... Zakodowało mi się to, bo mnie tata za młodu czesał specjalnie na prawo... :) ;) Edytowane 4 Kwiecień 2012 przez Juliusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Ajjj, z fryzurą się zagalopowałem. Często robiłem lustrzane odbicie obrazka i został w takim położeniu i stąd zmiana kierunku zaczesania ;) Myślę nad nowym obrazkiem bo ten wyszedł niespecjalnie ciekawy, a przydałoby się w końcu coś wygrać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Koniec: Niestety na nic innego czasu nie ma gdyż ponieważ wypadła niespodziewana obrona inżyniera we wtorek po świętach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 przez te głowoduchy powiało fantastyką całość przesiąknięta grozą. Ten kołnierzyk taki schludny jak cała rzesza w swoim planie. Szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Moim zdaniem sam pomysł jest ok. Hitler, jego obsesje, lęki i dążenia - wiadomo, samograj a dodatkowo temat tak wciąż fascynujący że wydaję się, że wciąż jeszcze o tym można sporo powiedzieć. Moim zdaniem jednak tutaj to jest zbyt banalne. Twarz Hitlera na tle obozu koncentracyjnego i swastyka.. hmm.. Może jakby to była okładka książki " Hitler- autobiografia" to bym to łyknął ale tutaj w moim odczuciu zbyt banalnie. Jeśli chodzi o wykonanie. Kolory mi się podobają. Są stonowane i wszystko współgra, chociaż nie jest to monochrom. Głowa Hiltera to osobny temat:D Walczyłeś z nią z tego co widziałem ostro. Nie wiem, czy malowałeś to na podstawie jakiegoś konkretnego zdjęcia czy nie. Proporcje w każdym razie są skopane, twarz jest znacznie za mała w stosunku do głowy.Zrobiłem Ci małego overpainta, jeśli się nie obrazisz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Moim zdaniem sam pomysł jest ok. Hitler, jego obsesje, lęki i dążenia - wiadomo, samograj a dodatkowo temat tak wciąż fascynujący że wydaję się, że wciąż jeszcze o tym można sporo powiedzieć. Moim zdaniem jednak tutaj to jest zbyt banalne. Twarz Hitlera na tle obozu koncentracyjnego i swastyka.. hmm.. Może jakby to była okładka książki " Hitler- autobiografia" to bym to łyknął ale tutaj w moim odczuciu zbyt banalnie. Mialem doladnie takie samo odczucie, mozna by zaserwowac jakies dynamiczne ujecie z mapa/planami podboju polski lub ba! calego swiata i jego znerwicowane krzyki/ karcenie wlasnych oficerow? Powodzenia nastepnym razem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 (edytowane) Oczywiście, zawsze mogło Ci chodzić o deformacje jego głowy czy twarzy. Wiadomo to otwiera zupełnie nowe możliwości. Ale to muszą być swiadome deformacje wynikające z twojej wiedzy na ten temat. A Ty zbyt długo walczyłeś z tą głową żeby można było pomyśleć, ze celowo ją deformujesz, dlatego wychodzę z założenia że jednak chciałeś ją przedstawić dość realistycznie. Stąd overpaint, mam nadzieje że pomocny pzdr. Edytowane 10 Kwiecień 2012 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Dzieki! Sam mialem swiadomosc ze wyszlo jak wyszlo i chwile sie nawet zastanawialem czy w ogole poddawac to pod glosowanie ;-) Oczywiscie za mala twarz nie byla swiadoma deformacja, do tego dochodzi slaba kompozycja i ogolne przemeczenie obrazka (w koncowej fazie chcialem zrobic z tego plakat propagandowy zeby to w jakims stopniu uratowac..). ICE, wlasnie chodzila mi po glowie taka scena i nawet byl do tego szkic. Stwierdzilem jednak ze mam za malo czasu na wykonanie tego obrazka i odpuscilem. Niemniej jednak i tak ciesze sie z tego obrazka, zawsze to jakas lekcja :-) Grzechu, dzieki za overa! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi