Mocnek Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 (edited) Moj pomysl / temat: Detektyw obsesyjnie zbierajacy notki, dowody, wycinki z gazet i wszystko, co tylko moze mu pomoc w uchwyceniu "Happy Face" - mordercy skrywajacego sie za blyszczaca maska z wydrapanym usmieszkiem. Koniec koncow dochodzi do "zlapania", pytanie tylko czy dzieje sie to naprawde, czy to juz wylacznie efekt uboczny obsesji detektywa.. Tyle slowem opisu. Jest tez w tym obrazku male back story, ale to juz dla dociekliwych tropicieli;), ktorym bedzie sie chcialo troche powedrowac okiem;). Ale to taki bonusik dla frajdy juz. Finalny obrazek: I pierwszy szkic z pomyslem: Edited April 8, 2012 by Mocnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoseConseco Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Jak dla mnie pomysł gites. Zastanowił bym się nad kadrem/ kamerą. Np. widzimy scenę oczami mordercy, który patrzy na detektywa, a w lustrze widzimy siebie/mordercę. Chodzi mi o przeniesienie kamery/widza do sceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocnek Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 Thx :) Kamera / kadr, to byl dla mnie duzy temat od poczatku, sporo nad nim posiedzialem i koniec koncow udalo mi sie cos wyczarowac. So, next step, choc wciaz raczej taki z "baby-steps", sie dlugi i pracowity weekend szykuje ;).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocnek Posted April 8, 2012 Author Share Posted April 8, 2012 By uniknac obsesyjnego wpadania w robienie mikrozmian i lapania za "suwaczki", wrzucam final (w pierwszym poscie) i troche uratowanych progresow: kuniec :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegavin Posted April 8, 2012 Share Posted April 8, 2012 jednak przysiadłeś :) fajnie wyszło, po facecie od razu widać przedstawiany temat, a otoczenie dopełnia to poczucie a back story to gn sbgxn j fmhsynqmvr, evtug? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Zdecydowane wyroznienie, i moje osobiste gratulacje. Praca ma w sobie dobrze zkonstuowana fabule, kipi wrecz obsesja. Gdyby ilustracja ta zostala jednak solidniej dopieszczona mysle, ze zdecydowanie znalazla by sie na podium. ( Zdajemy sobie sprawe, ze czasu bylo niewiele :) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzegorzPrzybys Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Zgadzam się z tym co powiedział ICE. Co mogę dodać jeszcze od siebie jesli chodzi o samo wykonanie: Powinieneś skupić się na okiełznaniu koloru. Barwy są z jednej strony jaskrawe a z drugiej strony brudne. Może na początek wspomagaj się próbkowaniem kolorów z jakiegoś zdjęcia, którego kolorystyka Ci sie podoba i zapamiętuj jakie kolory wystepują obok jakich a także sprawdź sobie tym sposobem jakie są rozpiętości kolorów na większość zdjęć. Dużo ćwiczeń nad kolorem, malowanie z natury, jeśli masz mozliwość to zdecydowanie polecam. Oprócz kolorów to także oświetlenie sceny, też bym się na tym skupił. bo z opowiadaniem historii i pomysłami widać nie masz żadnego problemu, więc trzeba tylko nadgonić warsztat. pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocnek Posted April 10, 2012 Author Share Posted April 10, 2012 (edited) Dzieki za krytyczne i dobre slowo rowniez. Generalnie cieszy mnie, ze pomysly i story na plusy, bo akurat glownie na tym sie staralem skupic przy tej pracce, bo na co dzień w pracy nie mam ku temu sposobnosci praktycznie wcale. Dopieszczenie + kolor, to wiadomka, wypadkowa juz skilli i czasu, zdaje sobie sprawe, ze te rzeczy nie zaszkodzi doboostowac. Dzieki jeszcze raz za Wasz czas i wedrowanie od watku do watku, zwlaszcza, ze troche ich jest. pozdr:) Edited April 10, 2012 by Mocnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts