Gość kokos6 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Witam, chciałbym zasięgnąć waszych rad. Chciałby zamówić każdego tygodnia lub miesiąca komponent. Pierwszym będzie procesor i chłodzenie do niego. Przeczytałem że wszyscy polecają i7 2600K ale jakie do niego chłodzenie? wszyscy piszą o mugenie ale przeglądając benchmark w rankingach są inne urządzenia. Jaka płyta będzie odpowiednia pod ten procesor? i ile pamięci mogę do niej kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 przeznaczenie stacji to 3ds max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 myślałem żeby popracować troszkę na sprzęcie nie tkniętym modyfikacjami a w późniejszym czasie pobawić się w podkręcanie dlatego też wybór 2600K ale jaka płyta główna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 2600K spoko tylko jeżeli będziesz podkręcał mocno to dodatkowe chłodzenie potrzebujesz. Jakieś skromne do 4gb to na boxowym pójdzie. W płytach wypadłem z obiegu niestety. Ramu jeżeli się nie mylę to np. W7 home pramium 64bit przydzieli max 16gb Jak podkręcasz więcej niż 4.5gb i potrafisz wsyzstko ładnie wsadzić do obudowy to mozesz wziąć chłodzenie podwójne. Mi moj cooler master v6 na dóch śmigłach daje fajne temperatury nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 śledząc posty trafiłem na takie chłodzenie Cooler Noctua NH-D14 które polecał użytkownik Traitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 można śmiało podkręcać na maxa wtedy procek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitamo Napisano 8 Kwiecień 2012 Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Co do płyty to smiac sie mozna, ale nawet taka zwykla za 300zł okazuje sie wystarczajaca w zupelnosci o ile nie myslisz o extremalnym OC. Polecic mozna Asrocka bo tak jak kiedys byla to tania chinszczyzna, tak teraz wydaja piekne plyty z bardzo dobrym stosunkiem ceny do jakosci. Jedyne nad czym mozesz sie zastanawiac to na jakim chipsecie wziac plyte, musisz poczytac nieco na necie czym sie roznia dane chipy bo czasem warto wziac jakis produkt na nieco starszym chipsecie (w dodatku za male pieniadze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 jeśli chodzi o procesor na płycie głównej z chipsetem H67 nie wykorzystamu potencjału podkręcania tego procesora propozycja płyty ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 http://www.benchmark.pl/strefa/najlepsze-plyty-glowne obudowa Lian-Li PC-A05NB karta graficzna ? (pracuję wykorzystując activeshade) dysk twardy ? pamięć ram ? (rendering CPU) chłodzenie procesora ? cooler master v6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 a słuchajcie zdarza się że nie mam prądu przez kilka godzin, co polecacie w tej kwestii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 już widzę że ta v6 jest na podstawkę LGA 1156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitamo Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Jak nie masz pradu to nikt nic nie poradzi, jesli to brak na kilka godzi nto odrazu mowie ze zadne UPSy nie pomoga. Jak wydasz sporo kasy na UPSa to co najwyzej pozwoli na podtrzymanie systemu by mogl sie zamknac prawidlowo ale nie na prace. takie rozwiazania ktore pozwalaja na awaryjna prace sa kosmicznie drogie,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 a słuchajcie zdarza się że nie mam prądu przez kilka godzin, co polecacie w tej kwestii ? spacer albo książkę :) Nie mogłem (nawet nie bardzo chciałem gwoli szczerości) się powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 :-) to było śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 kokos: UPS porządny. Niestety UPS dla zasilacza 600 - 800 W kosztuje parę groszy. kitamo: nie pomogą, ale zdąży zrobić save przed przerwą w dostawie, a to czasem oszczędza sporo pracy i kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitamo Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 No tak wlasnie o tym mowilem, zamknac system przez 4minuty sie zdazym, ale jak nie ma pradu przez kilka godzin to faktycznie ksiazka i spacer :) no chyba ze w wieczorem nie ma - przy swiecach czytanie jest niezdrowe a spacer po nocy tez do zdrowych nie nalezy :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 No nic nie poradzisz. Agregaty są bardzo drogie. Tak na marginesie to nie słyszałem jeszcze żeby ktoś miał problem z dostawami prądu. W jakim mieście ty masz takie problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Jędrzejów, ale u mnie na osiedlu tak jest :( buu, a jak najlepiej zabezpieczyć komputer, przed burzą? dwa razy spalona płyta :) w starych stacjonarnych komputerach, pracuję obecnie na laptopie ale strasznie to wygląda, jajko smażone można na klawiaturze zrobić albo zagotować wodę na herbatę dlatego postanowiłem zainwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitamo Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Dobra listwa przepieciowa i sprawna instalacja elektryczna,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 (edytowane) Coolery CPU kompatybilne z LGA 1156 pasują także na LGA 1155? Procesor już mam. co myślicie o tej płycie głównej co podałem na wcześniejszej stronie bo chciałbym zamówić ale się waham, laiek tak ma :P Edytowane 18 Kwiecień 2012 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 skoro mozna kilka :) pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Nie można. Rozpruwacz: Po co spamujesz? Kokos: Edytuj posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 pogubiłem się, co nie można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 (edytowane) kokos: UPS porządny. Niestety UPS dla zasilacza 600 - 800 W kosztuje parę groszy. kitamo: nie pomogą, ale zdąży zrobić save przed przerwą w dostawie, a to czasem oszczędza sporo pracy i kosztów. http://www.chip.pl/testy/akcesoria/zasilacze-awaryjne-ups/apc-back-ups-rs-550 czy to starczy żeby pozapisywać wszystko i pozamykać bezpiecznie? http://www.chip.pl/testy/akcesoria/zasilacze-awaryjne-ups/fideltronik-ups-lupus-700 ten jest nr 1 w rankingu chipa Edytowane 23 Kwiecień 2012 przez kokos6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kokos6 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 http://img710.imageshack.us/img710/1331/img0773rl.jpg' alt='img0773rl.jpg'> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi