Napisano 21 Lipiec 200420 l Witam! Po dlugiej przerwie zaczalem robic Mitsubishi Lancer Evolution 8 (?) to jest to co wydlubalem w jeden dzien- jeszcze jest pewnei wiele bledow- narazie pracuje nad odpowiednim zaokragleniem lamp bo sa zakanciaste- siatki nie pokazuje :P jest do dupy:D nie no jak bedzie taka potrzeba to ja pokaze. Jeszcze jedno- ktos wie dlaczego na renderze plan mitsu jest na odwrot niz w programie :] :D ?? pzdr- czekam na komentarze i krytyke
Napisano 21 Lipiec 200420 l Tylko powiedz czy to będzie model lowpoly czy high. Jesli high, to daj od razu meshsmootha. A jeśli low to bez siatki nie ma czego oceniać:D Tylko widze że przod jest płaski. Jakby w sciane walnął.
Napisano 21 Lipiec 200420 l Tak na pierwszy rzut oka to powinieneś zagęścić siatkę w rogach otworów na światła, bo z tego co widzę po refkach ma on tam stosunkowo ostre kanty ps. Pokaż siatkę. Widać że nie jest z nią najlepiej ( np. okolice świateł)
Napisano 21 Lipiec 200420 l meshsmooth na 1 ? ha to czemu wloty powietrza na masce sa kanciate jak moj monitor ? pokaz siatke bo cos czuje ze bez tego sie nieobejdzie..... powinienes ja na samym poczatku dac....
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor no dobra zamieszcze ale to jest moje samobojstwo- bo ona jest do dupy ale nie zaczne robic od nowa bo cos chce skonczyc robic wreszcie:d
Napisano 21 Lipiec 200420 l To jest siatka bez ms??? Jezeli tak to pierwsza rzecza powinno byc radykalne jej odchudzenie:) Ps. O, avatar:) Pozdro
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor blood to jest z ms LOL :) ale i tak nie zaczne od nowa robic :) bo chce cos skonczyc wreszcie
Napisano 21 Lipiec 200420 l Ja poprostu bym zaczal od nowa dopÓki sie jeszcze nie zaangazowales w ta prace.... :/ edit : nie rob dziur booleanem bo to samobojstwo ... rob je recznie (poly)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Pokaż bez ms. Wszystko da się jeszcze uratować. NIGDY nie wycinaj dziur booleanem, jeśli nie musisz. A jeśli już musisz to poprawiaj ręcznie siatkę weldując nadmiar punktów itp.
Napisano 21 Lipiec 200420 l Witam, piękną maszynę sobie wybrałeś! Na razie masz początek więc nie za bardzo jest co komentować. Postaraj się!! To jedna z moich ulubionych bryczek.
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor no postaram sie- czlowiek sie uczy na bledach po prostu chcialbym cos skonczyc wreszcie bo jak naraize nie bardzo mi to wychodzilo :/ Kingwins- to moje ukochane auto :)
Napisano 22 Lipiec 200420 l ojojoj, zupelnie niepodobny. jedziesz chyba na samym princie, bez referek. zobacz sobie pierwsze lepsze zdjecie takiego evo. ja pracuje nad takim modelem, tyle ze w lowpoly, do gta:vc w zmodelerze i musze przyznac ze moj wyglada lepiej:>. niestety nie moge go jeszcze pokazac, gdyz to na razie tajemny projekt.
Napisano 22 Lipiec 200420 l samochod ma full bledow (takie tam rozne;)) ale nie mozna mowic mu ze z tego nic nie bedzie (robil go dopiero 1 dzien) dajmy mu wiecej czasu a moze byc ciekawie:P rada dla wiggles'a: nie rob daje nawet skasuj bok bo jest do d....:D i zaimij sie tylko przodem poprawiaj poprawiaj i jeszcze raz poprawiaj:P a bedzie dobrze pracuj nie tylko na blueprints'ach a tez na zdjeciach przygladaj sie ksztaltowi kazdemu swiatelkowi kazdej kresce zalamania ;);) a bedzie super
Napisano 22 Lipiec 200420 l aha jeszcze jedno jesli chodzi o siatke to staraj sie ja porzadnie ukladac przyda sie pozniej nie bedziesz mial problemow z poruszaniem sie po samochodzie jak zobaczysz ze zaczynasz nie kumac siatki to cofnij sie kilka krokow wczesniej (czytaj skasuj i rob z kat wieszcz co i gdzie) zobaczysz jak bedzie ci sie siatka ukladala bedzie prosta rowna to bedzie ci sie chcialo pracowac i bedzie super a jak nie bedziesz wiedzial co i gdzie to zwatpisz i nie skonczysz car'a narka i pracuj!!
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor tak to jest EVO WRC ale opieram sie tez na zdjeciach z gazety bo chcialem zrobic wersje "cywilna" a to ze mam mnostwo bledow to wiem- jezeli ktos widzial moje poprzednie podejscie do evo to chyba mi nie powie ze teraz jest gorzej...
Napisano 23 Lipiec 200420 l jesli chciales zrobic wersje cywilna evo 8, to bardzo ladne printy w wielkiej rozdzielczosci sa na smcars.net