shadowsexpe Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Część dostałem od kolegi scenke do sprawdzenie i zrobił sie cud scenka ma około 15 mega czyli malenstwo natomiast muli mi maxa ze to strach. Równoczęsnie wrzucona scena majca przeszło 1giga chodzi jak żyletka wszytko daje sie wniej obracac i nie ma zadnych opoźnien. Komp AMD Phenom II X6 1100T Asrock 970 Extreme4 gygabyte Radeon HD 6750 32 gb ramu. Moze ktos sie spotkał z takim cudem bo podejrzewam ze cos musiało być właczone w scenie i w jej ustawieniach ze nagle zamula maxa Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Który max i z którego maxa scena? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 max 12 i scena tez robiona w 12. Pierwszy raz sie spotykam z takim numerem i tylko na tej jednej scenia dzieja sie takie zamulenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 A spróbuj coś takiego: odpal maxscripta (f11) i wpisz tam najpierw: t=trackviewnodes;n=t[#Max_MotionClip_Manager];deleteTrackViewController t n.controller i enter, poczekaj aż skończy pracować, i później: gc() i enter, i poczekaj aż pojawią się cyferki. Sz. Edit: Oczywiście w tej scenie, która Ci tak zamula! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Dzieki za podpowiedź sprawdze to za chwile jak tylko przeinstaluje maxa bo gdzies wyczytałemze moze byc tez pprzyczyna to ze dopiero co zminiałem karte graficzna ale wywaliłem wtedy wszytkie sterowniki i wszytko było instalowane na nowo oprócz softu takze zaraz sie dowiem gdzie lezy wampir pogrzebany ;) Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez shadowsexpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Oki zrobiłem jak powiedziałes i wywaliło mi cos takiego TrackviewNode:root undefined -- Unknown property: "controller" in undefined gc() 5227352L sprawdziłem ten patent na innej scenie i dosytałem komunikat tego typu t=trackviewnodes;n=t[#Max_MotionClip_Manager];deleteTrackViewController t n.controller TrackviewNode:root SubAnim:Max_MotionClip_Manager OK gc() 5217496L Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez shadowsexpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 A spróbuj coś takiego: odpal maxscripta (f11) i wpisz tam najpierw: t=trackviewnodes;n=t[#Max_MotionClip_Manager];deleteTrackViewController t n.controller i enter, poczekaj aż skończy pracować, i później: gc() i enter, i poczekaj aż pojawią się cyferki. Sz. Edit: Oczywiście w tej scenie, która Ci tak zamula! :D Z czystej ciekawości. Możesz ten skrypt wyjaśnić. Dopiero zaczynam z maxscripterm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 No to niestety ja nie jestem w stanie nic więcej pomóc, to był mój jedyny pomysł. :| Hooch: http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/max-2012-using-a-lot-of-ram-please-help/page-2/ ;) Sz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 No to niestety ja nie jestem w stanie nic więcej pomóc, to był mój jedyny pomysł. :| Hooch: http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/max-2012-using-a-lot-of-ram-please-help/page-2/ ;) Sz. nice :) Przyda się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 No to niestety ja nie jestem w stanie nic więcej pomóc, to był mój jedyny pomysł. :| Sz. Szkoda ale i tak dziekuje za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi