miriam Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 (edytowane) TYP: KOMIKS TEMAT: "Przebudzenie" by Urbanboogie TYP: KOMIKS Widzę że komiks budzi na Maksie niemałe zainteresowanie, a był ostatnio trochę zaniedbywany w ChC, więc może spróbujemy teraz z tą formą. Temat to "PRZEBUDZENIE" - myślę że da się go interpretować bardzo swobodnie, tym bardziej że nie narzucamy żadnej konkretnej konwencji. Możecie zatem przedstawić zarówno nadejście Cthulhu jak i procesy wulkaniczne na Islandii :) Mam nadzieję że temat zachęci kilka osób do tego aby po raz pierwszy spróbowały swoich sił w komiksie, a zarazem da możliwość wykazania się tym, którzy na komiksach zjedli zęby i popili tuszem. Wszelkie pośrednie stadia doświadczenia są również mile widziane ;) TERMINARZ: START: 12.04.2012 r KONIEC: 04.05.2012 r - UWAGA! Przedłużony do 6.05.2012 Głosowanie: 07.05.2012 - 09.05.2012 -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- REGULAMIN : * Udział w ChallengeCorner może brać każdy. * Aby wziąć udział w ChallengeCorner wystarczy być tylko posiadaczem konta na www.max3d.pl * Założenie własnego wątku w dziale ChallengeCorner deklaruje tym samym chęć w nim udziału. * Wątek należy założyć nie później niż tydzień przed zakończeniem tej edycji ChallengeCorner. * Nazwa wątku powinna brzmieć: Chc.42: Przebudzenie by XXX * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich może poddać głosowaniu. * Zachęcamy do jak najczęstszego postowania kolejnych postępów ze swojej pracy. Więcej informacji to większa popularność. * Obrazy mogą być stworzone w programach graficznych do obróbki grafiki2D (np: Photoshop, Gimp, Painter, etc.), jak również w technikach tradycyjnych(olej, akryl, ołówek etc.). Wątki zawierające grafikę 3D będą usuwane. * Wersje finalne obrazków wraz z krótkim opisem (max 3-4 zdania) oraz znaczkiem w załączniku, (typu: finish, koniec, fine etc. ,) Proszę umieszczać w pierwszym poście swojego wątku. * Dodatkowo Proszę umieszczać podlinkowane miniaturki dla prezentacji pracy o rozmiarach 180px x 295px w Pierwszym Poście wątku * ostatniego dnia, lub pierwszego po zakończeniu pobieramy obrazki tylko z pierwszego postu i zapisujemy je w nowym wątku gdzie użytkownicy będą mogli obejrzeć prace i oddać na nie swoje głosy. Prace z innych postów niż pierwszy nie będą brane pod uwagę. * Postowanie prac zaczętych wcześniej lub będących przedmiotem innych konkursów jest niemile widziane i nie dozwolone. * Prace nie spełniające wymagań tematu nie będą brane pod głosowanie. * Zwycięzcą może zostać nawet 1 osoba, która ukończy swoją pracę zgodnie z założeniami danego tematu oraz będzie spełniać jego wymogi, w takim przypadku Sonda NIE Będzie ogłaszana. //ILUSTRACJA * j/w //CONCEPT * obowiązkowo minimum jeden dodatkowy rzut na obiekt. * obowiązkowo przynajmniej jeden powiększony detal/fragment z obiektu * Pod pracą wskazany jest opis uzupełniający obrazek. (np. na czym się bardziej skupiliście, co z opisu najbardziej wpłynęło na taką, a nie inną interpretację tematu) //KOMIKS * zachowanie jednolitego stylu plastycznego i wyglądu postaci, * ścisłe trzymanie się opisu, * układ i rozmiary kadrów dowolne, należy jednak zachować kolejność z szablonu (czyli chronologię mówiąc krótko) * użycie wszelkich referencji jest bardzo wskazane * zalecany format A4 300dpi, na forum pokazujecie A4 72 dpi. * prace najlepiej zacząć od szkicowego rozplanowania kadrów i zamieszczenia takiej formy na forum * w pracach można wykorzystać wszelkie wyrazy dźwiękonaśladowcze oraz inne elementy składające się na ten rodzaj. //PLAKAT Na plakacie oprócz właściwej grafiki powinny się znajdować: - tytuł filmu - obsada, przynajmniej głównych aktorów (oczywiście mogą być wymyśleni) - reżyser, itd ... - data premiery filmu czyli: xxx data zakończenia ChC xxx //MATTEPAINTING Edytowane 2 Maj 2012 przez miriam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Uwaga! Zmiana - odnośnie rozmiaru finalnych prac - wprowadzona w REGULAMINIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 30 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2012 UWAGA!! Z tego co widziałem po wątkach, nie za wiele się tam niestety dzieje w związku z powyższym czy jest sens ciągnąć do końca terminu czy też poczekamy do końca? //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 Jeśli o mnie chodzi to niestety nic nie zdziałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 Chyba umaruem Chc... :CCC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 Słońce umarło Chc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawomirWolicki Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 Ja dziś coś wrzucę (do końca może z 4 strony). Może wydłużyć by termin... (choć niekoniecznie dla mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 2 Maj 2012 Autor Share Napisano 2 Maj 2012 Osobiście jestem za wydłużeniem do końca weekenda majowego ;), także smarujcie i wrzucajcie. Kończymy w niedzielę 6 MAJA. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kuna Napisano 2 Maj 2012 Share Napisano 2 Maj 2012 Cześć Wam! Zaklepałem wątek, a niestety nie uda mi się wziąć udziału bo wyjeżdżam. Na przyszłość będę ostrożniejszy:] Miriam, możesz śmiało usunąć mój wątek w tym ChC. Udanych prac wszystkim życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi