Napisano 26 Kwiecień 201212 l Niektórzy jeszcze mają to w domach, lub ich mamy/babcie przechowują swoje piękne ołtarze do przechowywania kryształowych cukierniczek i pożółkłych serwetek. Ostatnio rozglądałem się w internetach za przyzwoitymi zdjęciami i o dziwo znalazłem bardzo mało wartościowych materiałów(co nie znaczy, że ich tam nie ma - po prostu niezbyt dobry ze mnie poszukiwacz) Żeliwne kaloryfery już wyrenderowałem, mam też święte obrazki, paskudną wersalkę i piękny gumolit. Do meblościanek przydadzą mi się materiały wszelkie. Zdjęcia, fotki, focie, projekty, informacje o materiałach, projekty i co wam tylko przyjdzie na myśl - niczym nie pogardzę ;) Z góry dziękuję
Napisano 27 Kwiecień 201212 l Autor Zawsze mnie zastanawialo, na co ludziom byly te krysztaly?:) Jak to po co? To idealne kolektory kurzu. Natomiast dziś z tego co zauważyłem służą jako pojemniki na recepty, lekarstwa i niezbyt smaczne cukierki. Tak swoją drogą, widziałeś kiedyś typowe umeblowania w Australii?
Napisano 27 Kwiecień 201212 l Jak to po co? To idealne kolektory kurzu. Natomiast dziś z tego co zauważyłem służą jako pojemniki na recepty, lekarstwa i niezbyt smaczne cukierki. Tak swoją drogą, widziałeś kiedyś typowe umeblowania w Australii? Bo to było modne. Posiadanie dużej ilości kryształów sprawiało ułudę bogactwa. Kto miał więcej, był bardziej podziwiany. A po za tym niektóre są na prawdę piękne. Po za tym pod względem kryształów nie dorastaliśmy Czechom do pięt. Czechy do dziś są kryształową potęgą. Mają całe sklepy tylko z kryształami. Kiedyś - za komuny - wchodząc do czyjegoś mieszkania, patrzyło się na meble, i to, co na nich stoi, i już wiedziałeś, jak sobie radzi w życiu. Dziś patrzy się raczej na samochód, czy sprzęt audio-wideo. Kiedyś telewizory - to, jaki kto ma - nikogo nie interesowało :) Moda się zmienia z czasem. Zdziwił byś się, jak zmienia się moda w ciuchach. To, co dziś jest modne - luźne spodnie, bluzy, czapki z daszkiem - w tamtych czasach było synonimem szczytu wieśniactwa. Jak by za komuny młody człowiek poszedł do szkoły ubrany tak, jak dziś się noszą, to by go zabili śmiechem. A za to modne były na przykład dzwony - spodnie od pasa do kolan bardzo obcisłe, a od kolan w dół luźne :) Albo rurki - Całkowicie obcisłe. Skąd to wiem? Pamiętam.
Napisano 27 Kwiecień 201212 l Autor Pewnie typowa graciarnia w Angielskim stylu. Też się zdziwiłem i był to główny argument przeciwko mojej emigracji. Oczywiście, odpowiedź zawiera się w tym temacie. Typowy mebel współcześnie wygląda tam właśnie jak te nasze PRLowskie i dopiero od niedawna ta tendencja zaczyna się zmieniać. Różnica jest taka, że cały efekt jest znacznie spotęgowany przez wysokość zabudowy. Ogromne, ciężkie i brutalnie proste meble w pokoju o wysokości 270cm - co ważniejsze, dużo mebli. W pokoju z taką meblościanką chętnie wstawiają jeszcze ciężką ławę, krzesła i fotele spróbują upchnąć kanapę, szafę i jeszcze biurko. Tłoczno, co nie? Tam w ogóle mają dziwne podejście do wielu rzeczy. Wielkość miast wynika z ich wstrętu do piętrowej zabudowy. Wieżowce występują, ale w większości przypadków jako miejsca pracy. Do tego cieniutkie mury, zerowa izolacja, archaiczna wiedza o ogrzewaniu, mało imponująca wiedza o klimatyzacji, zważywszy na panujące tam warunki(obszar najbardziej tknięty przez dziurę ozonową z tych zamieszkanych przez człowieka) Trochę się rozpędziłem :D Tak czy inaczej, u nich to nasze stare typowe umeblowanie jest cały czas czymś normalnym i czymś, co nie godzi w poczucie estetyki większości mieszkańców. "Normalne" meble można dostać, ale ceny są dosyć bolesne. Ogólnie, ciężko znaleźć konkrety przez wyszukiwarkę grafiki. Pod hasłem 'meble', jak w wielu innych przypadkach znajdujemy wymyślne, bardziej niż nowoczesne mebelki, których pełno w tutejszych renderach :D No ale w końcu trafiłem na szafkę kuchenną. Niestety, jest w kiepskim stanie(wydaje mi się, że nawet specjalnie lekko podniszczona, bo te meble są tam NOWE), co trochę zniekształci odbiór. http://imageshack.us/photo/my-images/17/openphotonetkitchencupb.jpg/ - wygląda znajomo? Trochę się rozpisałem :P