Patris Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Mam taki problem, jakieś 2 lata temu pracowałam, na plikach które teraz chcę otworzyć, to był chyba 3dmax2010 i robiłam coś z Vray'em którego teraz na kompie nie mam. No i właśnie, gdy otwieram plik, pojawia się jakiś komunikat odnośnie Vray'a,zamykam go-bo brak materiałów jakoś przeboleję, ale żadne modele mi się nie pojawiają. Najbardziej wkurzające jest to ,że widzę modele w miniaturkach, jak np próbowałam dać poprzez import. O ile dobrze pamiętam pliki te były zapisane w formacie max, czyli ogólnie, a nie odnośnie wersji. Jeden plik na którym nie bawiłam się Vraye'em otwiera się, modele są. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak odzyskać te modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Nie widać ich w viewportach czy nie ma ich w ogóle jak wejdziesz w spis obiektów???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patris Napisano 4 Maj 2012 Autor Share Napisano 4 Maj 2012 Nie widać ich w viewportach i na spisie obiektów, widoczne są tylko w miniaturkach pliku np.: przy imporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 4 Maj 2012 Share Napisano 4 Maj 2012 sprawdź jak duże są plki maxowe. Jeśli b. małe (w porównaniu do plików o podobnej zawartosci) - to po ptokach. Sprawdź ewentualnie folder autoback. Miniaturki to tylko Windows, nie ma nic wspólnego z maxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 4 Maj 2012 Share Napisano 4 Maj 2012 Przy komunikatorze Vray jożeli naciśniesz close zamiast open to czasami otwiera się pusta scena tylko (przynajmniej ja tak miałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patris Napisano 8 Maj 2012 Autor Share Napisano 8 Maj 2012 (edytowane) Xmass dzięki udało się, nie wiem czemu wcześniej się nie otwierało, ale tym razem tak, wiec alleluja!!! Jak zmieniałam Renderera na MentalRay to też są widoczne materiały. Gutekfiutek-dzieki, pliki ok. 2Mb wiec wiedziałam że cos tam jest,he,he Edytowane 8 Maj 2012 przez Patris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi