Napisano 28 Kwiecień 201213 l Mam taki problem, jakieś 2 lata temu pracowałam, na plikach które teraz chcę otworzyć, to był chyba 3dmax2010 i robiłam coś z Vray'em którego teraz na kompie nie mam. No i właśnie, gdy otwieram plik, pojawia się jakiś komunikat odnośnie Vray'a,zamykam go-bo brak materiałów jakoś przeboleję, ale żadne modele mi się nie pojawiają. Najbardziej wkurzające jest to ,że widzę modele w miniaturkach, jak np próbowałam dać poprzez import. O ile dobrze pamiętam pliki te były zapisane w formacie max, czyli ogólnie, a nie odnośnie wersji. Jeden plik na którym nie bawiłam się Vraye'em otwiera się, modele są. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak odzyskać te modele?
Napisano 30 Kwiecień 201213 l Nie widać ich w viewportach czy nie ma ich w ogóle jak wejdziesz w spis obiektów????
Napisano 4 Maj 201213 l Autor Nie widać ich w viewportach i na spisie obiektów, widoczne są tylko w miniaturkach pliku np.: przy imporcie
Napisano 4 Maj 201213 l sprawdź jak duże są plki maxowe. Jeśli b. małe (w porównaniu do plików o podobnej zawartosci) - to po ptokach. Sprawdź ewentualnie folder autoback. Miniaturki to tylko Windows, nie ma nic wspólnego z maxem.
Napisano 4 Maj 201213 l Przy komunikatorze Vray jożeli naciśniesz close zamiast open to czasami otwiera się pusta scena tylko (przynajmniej ja tak miałem)
Napisano 8 Maj 201212 l Autor Xmass dzięki udało się, nie wiem czemu wcześniej się nie otwierało, ale tym razem tak, wiec alleluja!!! Jak zmieniałam Renderera na MentalRay to też są widoczne materiały. Gutekfiutek-dzieki, pliki ok. 2Mb wiec wiedziałam że cos tam jest,he,he Edytowane 8 Maj 201212 l przez Patris