Napisano 1 Czerwiec 201212 l W ramach odpoczynku od poprzedniego modelu zacząłem modelować zegarek Greubel Forsey Double Tourbillon. Wszelkie propozycje i uwagi mile widziane ;) Zdjęcia zegarka: A poniżej co udało Mi się zdziałać do tej pory: Przykładowe materiały (po wymodelowaniu całości będę bawił się w lepszą jakość matsów): Edytowane 1 Czerwiec 201212 l przez Tr1bal
Napisano 1 Czerwiec 201212 l ładnie idzie:) nie baw sie narazie w materiały ( wiem ze kusi;P )bo to strata czasu na tym etapie:) powodzenia
Napisano 1 Czerwiec 201212 l dokładnie, jak kakaku napisał, odpuść materiały, szybciej będziesz miał pełną frajde z całego modelu;)
Napisano 1 Czerwiec 201212 l Autor Staram się jak najmniej kombinować z matsami na etapie modelingu, ale przy każdym modelu toczę taką małą walkę ze sobą o materiały i światła ;P Nieco odszedłem od wzoru (zauważyłem dopiero jak poustawiałem wszystkie elementy ...), jeszcze parę szczegółów zostało do dodania. Edytowane 2 Czerwiec 201212 l przez Tr1bal
Napisano 2 Czerwiec 201212 l pakretło jest inne zupełnie, zmien t bedzie lepiej wygladało.a tak ogolnie to bardzo ladnie:)
Napisano 4 Czerwiec 201212 l Autor Mały up z materiałami. Jeszcze nie do końca wszystko gra jak trzeba, materiały wymagają szlifów , światła trochę kombinacji, brak decali, ale już widać o co chodzi ;P
Napisano 6 Czerwiec 201212 l Skubaniec :D. Muszę też swoję Invictę wymodelować, bo nie wygląda na złożoną, a może mnie sporo nauczyć.
Napisano 6 Czerwiec 201212 l Środek z ładnym detalem zrobiłeś a obudowa słabiutka, znacznie różni się od oryginału, detal spłycony co psuje cały efekt. ps. z tego zegarka da się godzinę odczytać? :)
Napisano 7 Czerwiec 201212 l Autor Dużo rzeczy się poprzesuwało, część zrobiłem byle by było i nie wygląda tak dobrze jak w oryginale, ale nie mogę już patrzeć na ten zegarek ;P Zostaje więc narazie tak jak jest, myślę ,że później nieco wrócę do niego i doprowadzę do stanu z refki ale na pewno nie w najbliższym czasie ;) @pecet Ponoć się da ;P Mimo wszystko zastanawiam się jak często musi się psuć ten zegarek skoro wszystkie trybiki są odsłonione i w żaden sposób nie zabezpieczone.