miriam Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 TYP: CONCEPT/ILUSTRACJA TEMAT: z listy tematów ... by max3d users TYP: Concept/Ilustracja Opracowanie jednego z n/w tematów technika dowolna jak również typ dowolny. Temat1: plywajace miasto ( mozecie wybrac ciecz 'po' lub 'w' jakiej mogolby sie poruszac, bo mozna tez pokazac miasto np podwodne )wazne zeby bylo mobilne. Temat2: własna, bądź oparta na mitach wizja powstania świata. Temat3: Wieża wyznań- miejsce, do którego trafiają ludzie tuż po śmierci, a zaraz przed sądem bożym. Jest to twór o własnej świadomości, półbóg, dający odpowiedzi na dręczące pytania, które zadajemy sobie przez cały swój byt na ziemi (Jaki jest sens mojego życia? Co by było gdyby..? itp.). TERMINARZ: START: 06.06.2012 r KONIEC: 30.06.2012 r Głosowanie: 01.07.2012 - 05.07.2012 -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- REGULAMIN : * Udział w ChallengeCorner może brać każdy. * Aby wziąć udział w ChallengeCorner wystarczy być tylko posiadaczem konta na www.max3d.pl * Założenie własnego wątku w dziale ChallengeCorner deklaruje tym samym chęć w nim udziału. * Wątek należy założyć nie później niż tydzień przed zakończeniem tej edycji ChallengeCorner. * Nazwa wątku powinna brzmieć: Chc.44: ZListy by XXX * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich może poddać głosowaniu. * Zachęcamy do jak najczęstszego postowania kolejnych postępów ze swojej pracy. Więcej informacji to większa popularność. * Obrazy mogą być stworzone w programach graficznych do obróbki grafiki2D (np: Photoshop, Gimp, Painter, etc.), jak również w technikach tradycyjnych(olej, akryl, ołówek etc.). Wątki zawierające grafikę 3D będą usuwane. * Wersje finalne obrazków wraz z krótkim opisem (max 3-4 zdania) oraz znaczkiem w załączniku, (typu: finish, koniec, fine etc. ,) Proszę umieszczać w pierwszym poście swojego wątku. * Dodatkowo Proszę umieszczać podlinkowane miniaturki dla prezentacji pracy o rozmiarach 180px x 295px w Pierwszym Poście wątku * ostatniego dnia, lub pierwszego po zakończeniu pobieramy obrazki tylko z pierwszego postu i zapisujemy je w nowym wątku gdzie użytkownicy będą mogli obejrzeć prace i oddać na nie swoje głosy. Prace z innych postów niż pierwszy nie będą brane pod uwagę. * Postowanie prac zaczętych wcześniej lub będących przedmiotem innych konkursów jest niemile widziane i nie dozwolone. * Prace nie spełniające wymagań tematu nie będą brane pod głosowanie. * Zwycięzcą może zostać nawet 1 osoba, która ukończy swoją pracę zgodnie z założeniami danego tematu oraz będzie spełniać jego wymogi, w takim przypadku Sonda NIE Będzie ogłaszana. //ILUSTRACJA * j/w //CONCEPT * obowiązkowo minimum jeden dodatkowy rzut na obiekt. * obowiązkowo przynajmniej jeden powiększony detal/fragment z obiektu * Pod pracą wskazany jest opis uzupełniający obrazek. (np. na czym się bardziej skupiliście, co z opisu najbardziej wpłynęło na taką, a nie inną interpretację tematu) //KOMIKS * zachowanie jednolitego stylu plastycznego i wyglądu postaci, * ścisłe trzymanie się opisu, * układ i rozmiary kadrów dowolne, należy jednak zachować kolejność z szablonu (czyli chronologię mówiąc krótko) * użycie wszelkich referencji jest bardzo wskazane * zalecany format A4 300dpi, na forum pokazujecie A4 72 dpi. * prace najlepiej zacząć od szkicowego rozplanowania kadrów i zamieszczenia takiej formy na forum * w pracach można wykorzystać wszelkie wyrazy dźwiękonaśladowcze oraz inne elementy składające się na ten rodzaj. //PLAKAT Na plakacie oprócz właściwej grafiki powinny się znajdować: - tytuł filmu - obsada, przynajmniej głównych aktorów (oczywiście mogą być wymyśleni) - reżyser, itd ... - data premiery filmu czyli: xxx data zakończenia ChC xxx //MATTEPAINTING Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Dobra Panie i Panowie- wrzucać finishy, jedziem z sondą i zaczynamy nowy temat bo szkoda czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 No, ja najszybciej to w środę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Ja dzisiaj jeszcze przysiądę. :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Nikt się nie obrazi jak dołączę się do zabawy po czasie? Mam już plan ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Dajesz, bylebyś się wyrobił bo niewiele czasu zostało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2012 niom tak na moje oko ino dzisiaj i finish lub jeśli kolega Bombadil zdąży to do jutra wieczór. jako że mamy teraz okres wakacyjny i nie ukrywam że z czasem może być u każdego krucho ;), proponuję wzorem zeszłorocznym 2 bój. Jeden temat podzielony na 2 części /Concept i Ilustrację/ Suma punktów z obu wyłoni zwycięzcę. Co wy na to obywatelki i obywatele? //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 30 Czerwiec 2012 Share Napisano 30 Czerwiec 2012 Wielkie dzięki za troskę ;D Cholerka teraz wypadałoby zakasać rękawy i brać się do roboty, ale nawet pomysłu finalnego nie mam, więc proponuję stawiać sondę już jutro. Co do propozycji wypowiadać się nie mogę jako już były uczestnik ;) EDIT; Ale ze mnie egocentryk, nie pomyślałem o tym, że spora część osób jeszcze nie skończyła, moja propozycja jest nie aktualna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2012 spox macie czas, do jutra, z uwagi na to że niestety u mnie przez cały dzień mam problemy burzowo - prądowe. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 O to i ja sie wyrobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 (edytowane) To jeszcze dokończę swoją i koniec. :) Edit: ok, zrobione! Edytowane 2 Lipiec 2012 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi