Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[ATTACH=CONFIG]86549[/ATTACH]

Witam wszystkich!

To mój pierwszy post na tym forum, więc zacznę od pozdrowień dla wszystkich którzy tworzą światy i historie.

W załączeniu niedawno ukończona animacja silnika spalinowego. Uprzejmie proszę o uwagi oraz wytykanie błędów.

Jakość rozczarowała mnie samego - ze względu na horrendalnie długi czas renderowania zrobiłem tylko 854x480, a po wstawieniu na youtube zauważyłem dramatyczne pogorszenie. Jeżeli ktoś wie w jaki sposób zarządzać jakością filmików na youtube będę wdzięczny.

Muzyka przygotowana specjalnie na potrzeby tego projektu przez mojego kolegę.

software: blender+cycler renderer+gimp+librecad

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo przyjemna prezentacja momentami jest takie jakby skakanie ale to widać przy wielu animacjach więc to racej czepianie się :).Nie wiem czy trzeba by dodać lekkiego motion blura miejscami czy mam coś z oczami :) .Nie będę pisał co ja bym zmienił-dodał bo to Twoja koncepcja no może mógł byś się miejscami pokusić o przekrój bądź zbliżenie na poszczególne elementy ale to już kwestia subiektywna .Napisz ile to szło w cykles .Co do jakości na you tube to też bym był wdzięczny .

Napisano

Witaj. Bardzo fajna inicjatywa i aż się prosi o więcej, np. o prądnicę żeby dawała zapłon a nie akumulator, ewentualnie dorobić rozrusznik i odpalać z baterii, chociaż rozumiem że to taki typ silnika. Możesz zdradzic w czym montowałeś video?

Napisano

1. Motion blur oczywiście przydałby się, ale cycles jest jeszcze w fazie rozwoju i nie ma takiej funkcji. Można tam robić motion blur "sposobami", jednak dotąd nie udało mi się osiągnąć zadowalających rezultatów.

2. Renderowanie to ponad 20 minut na klatkę.

3. Montaż był robiony w samym blenderze - jest tam specjalnie do tego przeznaczony moduł.

4. Co do aparatu zapłonowego - istniejące rozwiązanie zostało właśnie tak zaprojektowane przez konstruktora celem uproszczenia całości. Ten silnik to raczej pokazowa zabawka dla hobbystów.