Napisano 17 Czerwiec 201212 l Witam Przedstwiam krotka animacje ( 3 ujecia) przeznaczona do mojego Reela na podstawie starszego projektu ktory tu w galeri przedstawilem. Link:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=76902&highlight= Projekt zostal wykonany w zeszlym roku- w calosci przeze mnie z wyjatkiem animacji (finemaker) i modelu samochodu (stock). Soft po raz pierwszy w uzyciu to Cinema i render w vray. Aniamcja: Edytowane 17 Czerwiec 201212 l przez Profeska
Napisano 17 Czerwiec 201212 l Samo otoczonie rzadzi. Wyglada to swietnie, co do calosci juz troche mniej. Rozumiem ze zamiarem bylo osiagniecie efektu realnego samochodu w przemierzajacego ta drewnina wyimaginowana kraine ? Jesli tak to jakos samochod nie siedzi w tej scenerii. Wyglada jakos plastikowo. Nie wiem czy to wina materialow, a moze oswietlenia, bo wydaje mi sie ze to jak jest oswietlone auto niewspolgra z otoczenim. Nie traktuj moich uwag jako czepianie sie czy probe wymadrzania sie, bo ogolnie bardzo mi sie podoba i mysle ze moglbys wyciagnac z tego wiecej ;)
Napisano 17 Czerwiec 201212 l Zgadzam się z Pawelkosem. Samochód wygląda jak zabawka. Nie jestem ekspertem od renderowania samochodów wiec Ci nie pomogę. Ujęcia spoko, ale trochę "bezpiecznie". W ostatnim shocie np nie sprzedawałbym od razu panoramy miasta - ustawiłbym kamerę nisko nad drogą (skierowaną w doł), pozwolił przejechać mercowi i panoramował kamerą za samochodem z jednoczesną jazdą w górę powoli ujawniając cel podróży. Pozdrawiam
Napisano 18 Czerwiec 201212 l Samochód jakiś taki sztywny, mógłbyś nim delikatnie pogibać, brakuje też bardziej dynamicznej pracy kamery, ale za to design otoczenia świetny.