Napisano 21 Czerwiec 201212 l Myślałem, że wystawie się na krytykę dużo wcześniej ale ciągle coś chciałem zmieniać, przerabiać, a często nie wiedziałem jak i zanim się dowiedziałem.... i czas mijał. Nadal nie jest to w 100% ukończony projekt ale wiem, że i tak na razie nie będę miał czasu do niego usiąść. Chętnie jednak usłyszę co sądzicie o tym co do tej pory udało mi się naskrobać :) stronka:http://www.kubisiek-portfolio.strefa.pl
Napisano 21 Czerwiec 201212 l Moim zdaniem poziome menu gryzie się za bardzo z całą resztą. To samo chyba tyczy się tego skromnego topu, zwyczajnie nie pasuje mi do skomplikowanych kształtów zawartych w głównej kolumnie. Te hoovery w menu są irytujące - dużo lepiej by się prezentowało gdybyś to animował - nie ma co panikować - ani flash, ani html5 nie jest w rzeczywistości skomplikowany, dla kogoś, kto już potrafi sobie prostą stronkę stworzyć. No, zdjęcie. Nie dasz rady znaleźć jakiegoś sprytniejszego miejsca i lepiej to wkomponować w całość? :) Wolnego miejsca masz od groma, więc możesz kombinować. Zdjęcie też ładniejsze bym wrzucił ;) Wiem, że interesuje Cię grafika i do prezentowania Twoich zdolności w tym kierunku ma służyć to portfolio, ale czy tego chcesz, czy nie - oceniana będzie całość. Idąc na rozmowę o pracę szef chętnie zobaczy, jakim samochodem jeździsz, sprawdzi na facebooku w jakie grasz gry i przyjrzy się, jak wiążesz buty. Zamieść dla spokoju ducha jakiś skrypt php, np do wyświetlania treści... Albo najlepiej - pokaż się z najlepszej strony, i zrób to portfolio w pythonie. Masz się popisać, więc popisz się wszystkim, czym dasz radę, poza grafiką z pewnością ktoś spojrzy na to pod kątem kreatywności, a może zdarzyć się tak, że trafisz na kogoś, kto ma zielone pojęcie. Z tego co napisałeś, to kodujesz w php, więc mojego skryptu nie będę Ci podsyłał, bo pewnie byś mnie wyśmiał ;) Co do zawartych prac - nie wypowiem się, nie mam żadnych wartościowych doświadczeń w tym temacie. Co do treści - podeślij to komuś do przeredagowania. Niektóre zdania są chyba zbyt chaotycznie poskładane, ale tu mogę się mylić.
Napisano 21 Czerwiec 201212 l Autor Necro - dzięki za wyczerpujący komentarz. Zgadzam się w zupełności, że ludzie patrzą na całokształt i dobrze by było wstawić tam php'a co zresztą niesamowice ułatwiłoby mi procedurę wstawiania nowych prac, niestety darmowy serwer interii nie oferuje mi obsługi tego języka :/ Jak znacie jakiś dobry, darmowy, bez dziwnych limitów, z obsługą php to chętnie się przeniosę. Inna rzecz, że chcę się nauczyć javascriptu + flash i może "pehap" nie będzie potrzebny? Co do tekstu - tak jest trochę powtórzeń i drobnych błędów, zapomniałem go doszlifować, ale zrobię to niebawem :P KarolGniazdowski - przede wszystkim ma prezentować prace, ale jak już wcześniej wspomniał Necro, nie tylko to się liczy dla odbiorcy. Jako, że kształcę się w kierunku informatyka/grafika to tak naprawdę zarówno, prace zamieszczone na stronie jak i jej szata graficzna oraz sposób zakodowania całości powinien stać na odpowiednim poziomie.... Niestety przez to że serwer nie pozwala mi użyć php a javascriptu jeszcze nie umiem to ostatnie na pewno kuleje. Niemniej jednak, w miarę możliwości będę się starał całość ulapszać :)
Napisano 21 Czerwiec 201212 l jak znasz jave i php to nie masz sie czego uczyc, bo już umiesz. Serwer mozesz miec pewnie nawet za 100pln rocznie+domena+skrzynka. Ja bym sie nie bawil w darmowe, bo pozniej caly wysilek w pozycjonowanie czy propagacje swojej tworczosci idzie do smieci wraz z awawrią, wyłączeniem, zmianą serwera.
Napisano 21 Czerwiec 201212 l Autor olaf - chyba masz rację. Muszę się rozejrzeć za jakimś płatnym serwerem. Raczej mnie to nie zrujnuje, a przynajmniej nie będę się martwił ze tego czy tamtego nie mam a za to mogę mieć reklamy z nienacka :P Karol - Jestem niemal pewien, że nie trzeba wybierać. Na pewno da się zrobić ładną, cieszącą oko stronę, która będzie jakby wstępem do głównego dania. Trzeba tylko próbować - co zamierzam robić :) dziadek - mam parę pomysłów na interpretację Twojego komentarza ale byłbym spokojniejszy gdybyś jednak rozwinął myśl
Napisano 21 Czerwiec 201212 l w przyszłym roku odwiedź jeden z ołtarzy podczas procesji... też pełna szczerość i ekspresja.... kubek w kubek....:)))
Napisano 22 Czerwiec 201212 l Może zamiast bawić się w serwer http po prostu zainwestujesz sobie w jakiś serwer vps? Cena byle jakiego vps jest porównywalna z ceną byle jakiego serwera http, za to przy vpsie masz dużo większe możliwości. Jeżeli bawisz się w programowanie, to taki serwer miałby dla Ciebie więcej zastosowań. Jakiś czas temu korzystałem z czegoś takiego jak vihost, około 20zł miesięcznie, działający support(odpowiedzi natychmiastowe) i nawet szybko to śmigało. Administracja nie zadaje żadnych pytań - oddają Ci w ręce serwer i tyle. Nie wiem czy ten vihost jeszcze działa i czy cena nadal tak przyjemna, ale pewnie znajdziesz wiele ciekawych alternatyw w razie czego.
Napisano 22 Czerwiec 201212 l jeżeli chcesz zajmować się tworzeniem stron... to do kosza i od nowa... .. jeśli jednak będziesz tam zamieszczał tylko 3D, zdjęcia i rysunki... to znajdź sobie lepiej gotowca... a jak zależy Ci na czymś oryginalnym to zamów u kogoś