Napisano 2 Lipiec 201212 l Witam forumowiczów, przymierzam się do zakupu zestawu którego będę używał głównie do 3D Maxa. Maxymalna kwota jaką mogę przeznaczyć na komputer to 4000zł. Poczytałem trochę recenzji, benchmarków, przewertowałem różne fora i skompletowałem sprzęt. Piszcie co sądzicie o tym zestawie, czy może za taką kwotę można kupić coś lepszego? [TABLE=class: grid, width: 569] [TR] [TD]Procesor[/TD] [TD]i7 2600k[/TD] [TD]1174,7[/TD] [/TR] [TR] [TD]Obudowa[/TD] [TD]Zalman Z9U3[/TD] [TD]265[/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM[/TD] [TD]2x8GB GoodRam[/TD] [TD]344[/TD] [/TR] [TR] [TD]Karta[/TD] [TD]EVGA GTX 560[/TD] [TD]713 [/TD] [/TR] [TR] [TD]Chłodnica[/TD] [TD]Noctua NH-D14[/TD] [TD]319[/TD] [/TR] [TR] [TD]DVD[/TD] [TD]LiteOn iHas 124 rev.B[/TD] [TD]64[/TD] [/TR] [TR] [TD]MOBO[/TD] [TD]ASRock P67 PRO3[/TD] [TD]338,01[/TD] [/TR] [TR] [TD]Zasilacz[/TD] [TD]OCZ ZT 650W[/TD] [TD]341[/TD] [/TR] [TR] [TD]HDD[/TD] [TD]Seagate 1TB[/TD] [TD]335[/TD] [/TR] [TR] [TD]SSD[/TD] [TD]Crucial 4M CT128M4SSD2[/TD] [TD]510,01[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]Transport[/TD] [TD]32[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]RAZEM:[/TD] [TD]4435,72[/TD] [/TR] [/TABLE] Edytowane 2 Lipiec 201212 l przez kubas43
Napisano 2 Lipiec 201212 l Cześć. Ale ładna tabelka :D A co do zestawu - nie gra mi coś cena tej grafiki czy mi się wydaje? Co do obudowy - nie wiem czy tak ceny skoczyły, czy co? Jak kupowałem swój sprzęt, to przewiewną budę kupiłem ponad dwa razy taniej, jeśli dobrze kojarzę - Thermaltake Dokker.
Napisano 2 Lipiec 201212 l Autor Rzeczywiście źle wpisałem . Tylko teraz pojawia się problem, ponieważ cena wykracza o 435zł :(. Chyba będę musiał zrezygnować z SSD:mad:. PS. Co do Twojej obudowy, to najtaniej znalazłem ją za 227zł
Napisano 2 Lipiec 201212 l Autor Udało mi się zorganizować dodatkowe środki ;). Czy ten zestaw będzie dobry? Czy wszystkie części będą kompatybilne ze sobą? Z góry dzięki za odpowiedzi :).
Napisano 3 Lipiec 201212 l Dobry, ale sprawdź najpierw czy na morele.net lub esc.pl nie oszczędzisz trochę.
Napisano 3 Lipiec 201212 l Autor Właśnie zastosuję takie coś, że wszystko oprócz chłodzenia CPU i SSD kupię na morele.net. Nasuwają mi się dwa pytania, mianowicie czy to chłodzenie nie zablokuje mi pierwszego slotu ram, i czy kupować jakiś wentylator na dół obudowy?
Napisano 4 Lipiec 201212 l W budzie za tę cenę jest już wentyl z przodu. Jak chcesz coś dokładać to możesz z góry/tyłu żeby wyciągać ciepłe powietrze.
Napisano 4 Lipiec 201212 l Autor A czy chłodzenie nie zablokuje mi ramu? I czy nie będę miał żadnych problemów z OC na tej płycie?
Napisano 4 Lipiec 201212 l Nie zablokuje, ale uważaj żeby nie kupić pamięci z wysokimi radiatorami bo w asrockach pamięć jest praktycznie koło proca.