Napisano 4 Lipiec 201212 l Witam wszystkich Prezentuje jeden z ostatnich projektów, wanna wolno stojąca marmorin, umywalka podwójna, muszla wisząca duravit sensowasch z funkcją bidetu. Szafki nad stelażem podtynkowym mdf mat, mieszacze podtynkowe na lustrze oprawa oświetleniowa też. Szafka wisząca jak i nisza podświetlana led fornir bambus karmel. Na ścianie okiennej struktura betonowa podświetlona z sufitu.
Napisano 4 Lipiec 201212 l A proporcje to gdzie szanowny pan zgubił ;) Samo wnetrze jak i swiatło jest fajne ale model sa tak nieproporcjonalne ze az strach
Napisano 4 Lipiec 201212 l Autor Wiem model ze strony producenta jest niedorobiony ale w skali.Ta wanna ma170x68x52cm wysokości dlatego wydaje się mniejsza. http://www.marmorin.pl/wega-wanna,p1038,l1.html?podstrona=3&akcja2=sklep_zobacz&sortuj=1&id_kat=263
Napisano 5 Lipiec 201212 l Do wanny sie nie czepiałem natomiast cos nie tak jest z umywalka i wc, własnie bobole na wannie dosyc jasno swiadczyły ze to model ze strony producenta, nasze Koło tez ma takie sliczne patenty sszczególnie przy wc
Napisano 5 Lipiec 201212 l Autor Wymiary wszystkich modeli wcześniej sprawdziłem i jak były inne rozmiary to do skalowałem ale wiem skąd takie odczucie,ustawiłem szeroki kąt i perspektywa jest mocno wyciągnięta, łazienka nie za duża a chciałem dużo w kadrze zmieścić. ps. mirach i shadowsexpe dzięki za pozytywny odbiór :)
Napisano 5 Lipiec 201212 l jak nie chesz rozjeżdzac kadru za dużym FOV czasami warto kamere wywalic z pomieszczenia a sciane która stoi na drodze poprostu zrobic niewidoczna dla kamery (object properties) ;)
Napisano 5 Lipiec 201212 l Jest jeszcze w kamerze opcja "clipping" gdzie ustawiasz odległość od kamerypłaszczyzny "widzenia"
Napisano 5 Lipiec 201212 l jak nie chesz rozjeżdzac kadru za dużym FOV czasami warto kamere wywalic z pomieszczenia a sciane która stoi na drodze poprostu zrobic niewidoczna dla kamery (object properties) ;) Tak tylko kto renderuje osobno każde ujęcie....
Napisano 5 Lipiec 201212 l Tak tylko kto renderuje osobno każde ujęcie.... Widzeze dla kolegi jest jakis problem ustawic kilka kamer w scenie ;)
Napisano 5 Lipiec 201212 l Problem to jest jak ustawisz kolejkę na noc 20 ujęć;) Chyba ze można wykluczyć obiekt dla konkretnej kamery....
Napisano 6 Lipiec 201212 l Fajna łazienka. Trochę ciasno, ale przyjemnie. przyczepiłbym się do 2 rzeczy praktycznych - wanna odsunięta od ściany tak, że jak będzie kapać z zawieszonej słuchawki, to chyba będzie kapać za wannę, a nie do niej. no i bateria jest chyba lakko za wysoko nad umywalką. ale generalnie całość mi się podoba. a pilot do sensowasch gdzie? ;) mam anegdotkę a propos tego urządzenia. sorry za offtop: 2 kolesi przyszło do "nas" do salonu i zaczęli oglądać to wc. kumpel stanął z tyłu i jak kolesie się zbliżali to za pomocą pilota podnosił deskę lub zamykał. kolesie w szoku, nie wiedzą co się dzieje... jeden z nich do drugiego: "Ty stary, to się samo podnosi. Myślisz, że jest na jakieś hasło?", drugi odpowiada: "ja nie wiem". Pierwszy powoli zbliża się do wc i cicho mówi: "kupa, kupa". :D poskładaliśmy się z kumplami :D pzdr!
Napisano 6 Lipiec 201212 l Autor Dzięki Wanna odsunięta aby za nią można było mopem wjechać ps. dobra historyjka,sytuacja faktycznie musiała być rozbrajająca :D