Napisano 17 Lipiec 201212 l Potrzebował bym tutka jak wykonać taką scenkę i podobne elementy jakie pokazuje się w identyfikacji wizualnej...i jakiś łatwy sposób podminiać tylko grafikę jaką będę wykonywał. Może ktoś ma takie elementy? _ _ www.mariuszkunc.pl kontakt@mariuszkunc.pl
Napisano 25 Lipiec 201212 l Znalazłeś coś w temacie ? Nie wydaje mi się żeby to było ekstremalnie skomplikowane a czy tutek jakiś istnieje ? Nie spotkałem. Identyfikacja wizualna (ang. corporate identity - CI) to podstawowe narzędzie, służące kreowaniu wizerunku marki firmy na rynku. Termin ten określa ogół symboli i zachowań stosowanych w firmie w celu uzyskania czytelnej i spójnej identyfikacji rynkowej i wyróżnienia jej spośród konkurencyjnych marek. Spójny system wizualny jest najważniejszym elementem całościowej identyfikacji, a jego podstawę stanowi znak firmowy - logo. Na identyfikację wizualną składają się m.in.: •logotyp •kolorystyka •czcionki •zasady postępowania z powyższymi W wyniku przeprowadzenia identyfikacji wizualnej powstaje zazwyczaj tzw. księga znaku, która opisuje wszystkie składowe. W ramach identyfikacji powstają często także podstawowe nośniki wizerunku marki: •wizytówki, •papier listowy, •koperty, •itp. Czyli taki szablon z elementami w którym będziesz tylko zmieniał materiały celem uzyskania kompletnego obrazu dla określonej firmy. Edytowane 25 Lipiec 201212 l przez RobUk
Napisano 25 Lipiec 201212 l Człowieku to co pokazujesz to proste modele, a logo czy czcionka to tylko tekstura na modelu... Wymodelowanie tego wszystkiego co pokazałeś to robota na dwa dni max(uwzględniając to, że niewiele potrafisz). Wpisujesz nazwe softu na yt dodajesz tutorial i jedziesz :P
Napisano 25 Lipiec 201212 l legomir napisał: Człowieku to co pokazujesz to proste modele, a logo czy czcionka to tylko tekstura na modelu... Wymodelowanie tego wszystkiego co pokazałeś to robota na dwa dni max(uwzględniając to, że niewiele potrafisz). Wpisujesz nazwe softu na yt dodajesz tutorial i jedziesz :P jak 2 dni - toż to dwie godziny roboty razem z obejrzeniem tutoriala...
Napisano 25 Lipiec 201212 l Spokojnie żółty uwzględniłem też ile mu bierze zebranie się w sobie, bo już mógł to 10 razy zrobić :P
Napisano 26 Lipiec 201212 l Autor Jak powiem, że zrobiłem:) http://www.digart.pl/praca/7151688/index.html
Napisano 26 Lipiec 201212 l Generalnie tekstury wydaja sie byc troche zblurowane i wygalada jakbys wyrenderowal to z rzutu ortograficznego a nie z perspektywy. Modele juz masz, oteksturowane tez juz jest to zajmnie ci to chwile zeby to poprawic