Patrinhopl Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 Cześć, ostatnio zauważyłem, że przy używaniu okienka wartości (amount) gdy klikam strzałkę zmniejszania lub zwiększania, jednostka przeskakuje o 1 np. mam 1,0 cm kliknę i jest 2,0 a zawsze miałem tak, że mogłem ustawiać od 0 i przeskakiwało o 0,01, czyżbym coś wcisnął? Próbowałem z unit setup ale to chyba nie w tym problem. Dziękuję z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 Cześć. Jeżeli używasz 3ds maxa to wciśnij alt i wtedy możesz bardziej precyzyjnie używać tych strzałeczek obok tej liczby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrinhopl Napisano 29 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2012 Kurcze, tylko kiedyś to działo bez tego. :D Dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 W ustawieniach 3ds maxa w zakładce General Preferences masz obszar Spinners i tam pole Precision: grzie ustawiasz wartość w liczbach po przecinku o jaka przeskakują. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrinhopl Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 O o to chodziło, dziękuję obojgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi