Napisano 29 Lipiec 201212 l Cześć. Po wielkich rozterkach, czy aby wypada w tak zacnym miejscu prezentować mój serwis, doszedłem do wniosku - a raz kozie śmierć ;) Decydujący o tym był fakt, iż zależy mi na progresie moich prac, a gdzie jak nie tu, i od kogo jak nie od Was, będę mógł uzyskać: konstruktywną krytykę ;), porady, opinie i uwagi. Na tą chwile jest to 46 autorskich animacji reklamowych dedykowanych głównie na telebimy. Mają postać szablonów, ale o idei serwisu nie będę się rozpisywał. Zależy mi na Waszej ocenie moich animacji i, tak jak napisałem wcześniej, wszelkich radach -a co robić, aby było lepiej :) http://gospot.pl/gospot Z góry dziękuję :) Pozdrawiam Edytowane 11 Luty 201312 l przez mathart
Napisano 29 Lipiec 201212 l wygląda świetnie. A można kupowac takie sekwencje od Was czy to tylko jako produkt do zamówienia? No i czy macie fullHD?
Napisano 30 Lipiec 201212 l O ile dobrze rozumiem to ideą serwisu jest sprzedawanie reklamy "z pudełka". Jak odpowiesz na pytanie czy klient nie będzie "kolejną firmą z tym samym spotem"? Podoba mi się model biznesowy: sprzedawanie tego samego dzieła wiele razy, oby się udało!
Napisano 31 Lipiec 201212 l Autor wygląda świetnie. A można kupowac takie sekwencje od Was czy to tylko jako produkt do zamówienia? No i czy macie fullHD? W zamyśle zamawiany jest gotowy produkt, ale to wersja "startowa" i niczego na przyszłość nie wykluczam ;) Co do fullHD jest jeden problem - obecna moc obliczeniowa. Każdy z projektów przygotowałem tak, aby przeliczenie trwało max 15 min., przy fullHD byłoby ciężko - ale to też kwestia paru miesięcy. Ciesze się, że Ci się podoba O ile dobrze rozumiem to ideą serwisu jest sprzedawanie reklamy "z pudełka". Jak odpowiesz na pytanie czy klient nie będzie "kolejną firmą z tym samym spotem"? Podoba mi się model biznesowy: sprzedawanie tego samego dzieła wiele razy, oby się udało! Klient tak naprawdę ma szerokie pole do spersonalizowania spotu: swój tekst, swoje logo, zdjęcia i kolorystykę. Co do problemu bycia kolejnym - no cóż - coś za coś ;). Ofert produkcji spotów na rynku nie brakuje - niektóre firmy oferują nawet indywidualny spot za 50 zł :) Pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 201212 l duza rozbieznosc jakosci imho, jedne animacje super inne bardzo slabe ogolnie ciekawy pomysl i powinien sie sprzedawac, duza ilosc klientow sama nie wie czego chce a musi cos miec na szybko, jesli spelnisz wymagania fullHD i profesjonalna obsluge, to powinienes miec popyt
Napisano 7 Wrzesień 201212 l Autor Dzięki plasti za komentarz. Póki co popyt zerowy, nawet po obcięciu cen... chyba ludziom się nie chce wypełniać czegokolwiek przy czym trzeba chwilę pomyśleć :) Tak czy inaczej nie zniechęcam się - niedługo wersja angielska stronki. Pozdrawiam.
Napisano 7 Wrzesień 201212 l Głowa do góry! Teraz masz swój produkt - pozostaje wymyślenie sposobu na sprzedawanie go. Tylko i aż. Stronka istniejąca w sieci nie jest sposobem na sprzedaż. To tylko twój mały straganik, jakich wiele na całym targowisku.
Napisano 7 Wrzesień 201212 l musisz znalesc sposob aby sie zareklamowac, zagadaj do jakies gwiazdki internetowej jak Dakann czy Cezik i niech gdzies na swojej stronce pocisna link do tego
Napisano 19 Październik 201212 l Autor Niedawno wrzuciłem na stronkę mini serię na Halloween :) [video=youtube;wDQpXKid-DQ] Z chęcią wysłucham komentarzy, opinii, sugestii itd :) Pozdrawiam
Napisano 19 Październik 201212 l świetne, predzej czy pozniej bede Twoim klientem. Robisz sobie krzywde nie mając wersji angielskiej.
Napisano 2 Listopad 201212 l Autor Dzięki ola-f ! Czekałem z odpowiedzią, aby nie dublować posta - wersja angielska jest już gotowa: www.gospot.tv - teraz tylko muszę przemyśleć, jak ją w świecie promować :) Na stronie już pierwsze spoty zimowo/świąteczne. Wszelkie opinie, sugestie, pomysły bardzo mile widziane. Pozdrawiam !
Napisano 3 Listopad 201212 l Zbyszek nie zgodz sie z Toba - po nowym roku bede robił wersjie na IOS sporej liczby gier - nie mam zamiaru robic do nich inaczej zwiastunów niż właśnie kupując takie sekwencje i miksując z gameplay'em. Druga sprawa, uderz mathart do agencji i innych firm, ktore musza przygotowyać prezentacje na przetargi - Twoja usługa moze znacząco podnieść atrakcyjność ich keynote'ów. A wiadomo prezentacji na przetarg nie robi sie u jednego klienta kilku, wiec nie ma mozliwosci zrobienie drugiego wrażenia.
Napisano 3 Listopad 201212 l Ciekawy pomysl i widac ze wlozyles sporo wysilku w caly projekt. Jestem bardzo ciekaw czy uda Ci sie rozkrecic biznes w oparciu o ten pomysl. Ja osobiscie mam wrazenie ze jest on o jakies 10 lat spozniony. Obecne wymagania potencjalnego klienta sa duzo wieksze niz kiedys a forma reklamy jaka oferujesz jest mocno uproszczona. Ale kto wie, moze wypali ten pomysl i wszyscy inni zaczna cie wkrotce kopiowac.
Napisano 6 Listopad 201212 l Całkiem to ciekawie zrobiłeś. Uważam podobnie jak ola-f. Coś z tego jeszcze może być. Uderz też w kierunku mobile i nastaw się głównie globalnie. Faktycznie to, że w te klipy trzeba jeszcze trochę pracy włożyć - dla niektórych może to być problem, ale faktycznie w agencjach, do takich pokazówek to idealne. Dodatkowo jeśli chodzi o ten mobile, w tej chwili sporo deweloperów szuka pomysłów na promocję swoich aplikacji. Zrobiłbym jakieś takie szablony dla Androida i iOS. W Androidzie i iOS trendy się zmieniają, urządzenia. Takie szablony reklamujące aplikacje - wiesz, możesz włożyć swoje screeny, ale urządzenie w jakiś sposób tam już masz animowane, dodajesz tekst i piękna prezentacja. Jeśli myślisz o reklamie - uderz w AdWordsy. Chyba będą najlepsze. Sprawdź serwisy gdzie uważasz, że odwiedza je Twój target i skieruj reklamy właśnie na te strony jeśli wyswiętlają reklamy Google'a. Całkiem nieźle możesz w AdWordsach okreslić grupę docelową. Pomyślałbym jeszcze o czymś takim jak wykupienie licencji na wyłączność. Tak jak to czasami w bankach przeróżnych jest. Standardowa licencja w takiej normalnej cenie, ale jeśli komuś coś spodoba się bardzo i będzie chciał kupić sobie na wyłączność - niech ma taką możliwość, a ty wtedy odpowiednio więcej sobie za to policz. Edytowane 6 Listopad 201212 l przez Adek
Napisano 14 Listopad 201212 l Autor Dziękuję Wam za dobre pomysły. Ja to wszystko spisuje i dokładam do planu na przyszłość. Skierowanie oferty do agencji i firm organizujących przetargi to super pomysł. Szczerze mówiąc już kilka firm z tej tej drugiej branży już się zgłosiło, właśnie po to aby wykorzystywać fragmenty szablonów. Co do kierunku mobile - to na pewno jest to kierunek, w którym będę skupiał dużą część uwagi. Na dzień dzisiejszy czas zatrudnić pracownika, bo jeden rozum to za mało :) Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie rady i pomysły. A tak z cyklu newsów: Wszystkie animacje zostały udźwiękowione :) także zapraszam raz jeszcze do oglądania i od dziś - także posłuchania. Pozdrawiam Maciej Wieczorek
Napisano 11 Luty 201312 l Autor kolejne animacje w GOspotowej bibliotece - poniżej kilka ostatnich: Zapraszam do oglądania: http://gospot.pl/gospot opiniowania, komentowania ... :) Pozdrawiam Maciek