Napisano 30 Lipiec 201212 l Witam rozpocząłem niedawno pracę nad Kościołem z parafii św.Brunona w Bartoszycach. Obiekt prawdopodobnie zostanie umieszczony w Google Earth, ale mimo tego zamierzam poćwiczyć architekturę i skupić się na detalach. Oto pierwsze testy. Edytowane 3 Grudzień 201212 l przez Muka
Napisano 31 Lipiec 201212 l Czy robisz na podstawie samych zdjęć czy masz jakieś plany? Dysponujesz dobrymi zdjęciami które możesz pokazać? Baza wygląda dobrze. Najtrudniejsze będzie dobre oteksturowanie. Nie skaszań tego czystymi i jednorodnymi teksturami bez zacieków i brudów ;)
Napisano 31 Lipiec 201212 l Projekt robię na podstawie samych zdjęć.Posiadam kilka zdjęć w dość słabej jakości, ale wybiorę się niedługo żeby porobić więcej fotografii.
Napisano 12 Sierpień 201212 l Ok po tygodniu przerwy wstawiam drobne poprawki, wziąłem się za wieże :P
Napisano 20 Wrzesień 201212 l Miałem kilkutygodniową przerwę, ale wracam do modelu. Już praktycznie cały model skończony zostały drobne detale i przechodzę do teksturowania. Oto efekty ostatnich poprawek :)
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Pierwsze testy teksturowania. Nie ukrywam że za dobry w tym nie jestem :P Mam też problem z wyeksportowaniem pliku .3ds do programu sketchup, gdy exportuje plik podczas otwierania w programie sketchup wyskakuje komunikat o błędzie...
Napisano 27 Wrzesień 201212 l Uuu, ładny model, aż szkoda go na takie texty... Może zamiast zwykłej teksturki na materiale normalna uvka i trochę się pomęczyć z narysowaniem całości? No albo chociaż coby text. się nie tilowała to polecam http://psd.tutsplus.com/articles/how-a-turn-a-texture-into-a-seamlessly-tiled-background/
Napisano 27 Wrzesień 201212 l Dzięki za odpowiedź :) Wiem tekstury słabe :P jeszcze się z nim pomęczę trochę.
Napisano 28 Wrzesień 201212 l Pobaw się z nim bo naprawdę może wyjść świetnie, nawet chamski unwarp bd lepszy od materiału. Na uvce jakieś zabrudzenia, ciemnej w rogach (po co ja to piszę;p), ach chciałbym to zobaczyć ;)
Napisano 2 Grudzień 201212 l Witam, po dłuższej przewie wracam do projektu kościoła Św. Brunona. Model skończony, zostało tylko oteksturowanie.