Gość Muka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 (edytowane) Witam rozpocząłem niedawno pracę nad Kościołem z parafii św.Brunona w Bartoszycach. Obiekt prawdopodobnie zostanie umieszczony w Google Earth, ale mimo tego zamierzam poćwiczyć architekturę i skupić się na detalach. Oto pierwsze testy. Edytowane 3 Grudzień 2012 przez Muka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Czy robisz na podstawie samych zdjęć czy masz jakieś plany? Dysponujesz dobrymi zdjęciami które możesz pokazać? Baza wygląda dobrze. Najtrudniejsze będzie dobre oteksturowanie. Nie skaszań tego czystymi i jednorodnymi teksturami bez zacieków i brudów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Projekt robię na podstawie samych zdjęć.Posiadam kilka zdjęć w dość słabej jakości, ale wybiorę się niedługo żeby porobić więcej fotografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Ok po tygodniu przerwy wstawiam drobne poprawki, wziąłem się za wieże :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Jedziesz dalej... za długie przerwy w apdejtach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Napisano 1 Wrzesień 2012 Share Napisano 1 Wrzesień 2012 No fajnie... zaczęłas, Google czekają... nuda.... czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Miałem kilkutygodniową przerwę, ale wracam do modelu. Już praktycznie cały model skończony zostały drobne detale i przechodzę do teksturowania. Oto efekty ostatnich poprawek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Pierwsze testy teksturowania. Nie ukrywam że za dobry w tym nie jestem :P Mam też problem z wyeksportowaniem pliku .3ds do programu sketchup, gdy exportuje plik podczas otwierania w programie sketchup wyskakuje komunikat o błędzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 Uuu, ładny model, aż szkoda go na takie texty... Może zamiast zwykłej teksturki na materiale normalna uvka i trochę się pomęczyć z narysowaniem całości? No albo chociaż coby text. się nie tilowała to polecam http://psd.tutsplus.com/articles/how-a-turn-a-texture-into-a-seamlessly-tiled-background/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 Dzięki za odpowiedź :) Wiem tekstury słabe :P jeszcze się z nim pomęczę trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Wrzesień 2012 Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Pobaw się z nim bo naprawdę może wyjść świetnie, nawet chamski unwarp bd lepszy od materiału. Na uvce jakieś zabrudzenia, ciemnej w rogach (po co ja to piszę;p), ach chciałbym to zobaczyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 28 Wrzesień 2012 Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Zabrudzenia to dirt mapą lepiej chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Muka Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Witam, po dłuższej przewie wracam do projektu kościoła Św. Brunona. Model skończony, zostało tylko oteksturowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi