F4lcon Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Witam, to moja pierwsza praca umieszczona na max3d więc proszę o wyrozumiałość :) Soft: 3Ds max 2012 + Vray. Mid Poly -280k (cała scena) [ATTACH=CONFIG]87228[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Gratulacje ^^ Jak udało Ci się osiagnąć tak nierealistyczny efekt vray'u? :D (nie zrozum mnie źle nie mogłem sie powstrzymać) Poza tym tak patrząc logicznie na obrazek to: wnętrz oświetla światło dzienne a za oknem mamy noc... nie ma odbić na drewnie a są na dywanie szable za brdzo sie błyszczą kotwica wgl i złoto na skrzyni wgl nie odbija ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Dokładnie :) Widać dużo pracy ale też całą masę niezrozumiałych decyzji. Przede wszystkim całe oświetlenie do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Obrazek spłaszczony, wygląda jak byś niektóre elementy wklejał w ps, materiał sufitu jest do poprawki bo ci na nim ziarno wychodzi, podłoga jest nierealna tak matowa ze strach wyglada że to ona lub dywan rzutują kolorem na sufit i ściany. Oba materiały wsadź jako overridemtl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 (edytowane) Materiały i światło tutaj nie rażą aż tak jak skala. Zacznij od dobrego modelu w skali. Potem pomyśl na ujęciami, potem dograj światełko, a na koniec materiały. 1. rama obrazu o grubości 20cm? 2. kominek wystający na metr, wysoki na dwa, a którędy ucieka dym? 3. postawiłbyś tak kotwicę żeby się o nią potykać? 4. 40cm listwy przysufitowe? 5. zamiast rozciągać ksiażki na tym regale daj ich po prostu mniej. 6 okna wstawione w fotoszopie? 7 skrzynia skarbow to już przesada Edit: Robienie wysokich wnętrz jest w mojej opinii dużo bardziej wymagające od zwykłych 2,60. Może pchać się na głęboką wodę zacznij najpierw od czegoś mniejszego. Stolik kanapa parę bibelotów tv i można pocisnąć coś fajnego, tak to się zajedziesz, a i tak będzie lipa. Na mniejszej scenie będziesz mógł lepiej kontolować światło, materiały itp. A robienie takiego połączonego kolosa w dodatku z małą ilością okien to już hardkor. Edytowane 18 Sierpień 2012 przez piko84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi