Napisano 18 Sierpień 201212 l Witam, to moja pierwsza praca umieszczona na max3d więc proszę o wyrozumiałość :) Soft: 3Ds max 2012 + Vray. Mid Poly -280k (cała scena) [ATTACH=CONFIG]87228[/ATTACH]
Napisano 18 Sierpień 201212 l Gratulacje ^^ Jak udało Ci się osiagnąć tak nierealistyczny efekt vray'u? :D (nie zrozum mnie źle nie mogłem sie powstrzymać) Poza tym tak patrząc logicznie na obrazek to: wnętrz oświetla światło dzienne a za oknem mamy noc... nie ma odbić na drewnie a są na dywanie szable za brdzo sie błyszczą kotwica wgl i złoto na skrzyni wgl nie odbija ;)
Napisano 18 Sierpień 201212 l Dokładnie :) Widać dużo pracy ale też całą masę niezrozumiałych decyzji. Przede wszystkim całe oświetlenie do wymiany...
Napisano 18 Sierpień 201212 l Obrazek spłaszczony, wygląda jak byś niektóre elementy wklejał w ps, materiał sufitu jest do poprawki bo ci na nim ziarno wychodzi, podłoga jest nierealna tak matowa ze strach wyglada że to ona lub dywan rzutują kolorem na sufit i ściany. Oba materiały wsadź jako overridemtl.
Napisano 18 Sierpień 201212 l Materiały i światło tutaj nie rażą aż tak jak skala. Zacznij od dobrego modelu w skali. Potem pomyśl na ujęciami, potem dograj światełko, a na koniec materiały. 1. rama obrazu o grubości 20cm? 2. kominek wystający na metr, wysoki na dwa, a którędy ucieka dym? 3. postawiłbyś tak kotwicę żeby się o nią potykać? 4. 40cm listwy przysufitowe? 5. zamiast rozciągać ksiażki na tym regale daj ich po prostu mniej. 6 okna wstawione w fotoszopie? 7 skrzynia skarbow to już przesada Edit: Robienie wysokich wnętrz jest w mojej opinii dużo bardziej wymagające od zwykłych 2,60. Może pchać się na głęboką wodę zacznij najpierw od czegoś mniejszego. Stolik kanapa parę bibelotów tv i można pocisnąć coś fajnego, tak to się zajedziesz, a i tak będzie lipa. Na mniejszej scenie będziesz mógł lepiej kontolować światło, materiały itp. A robienie takiego połączonego kolosa w dodatku z małą ilością okien to już hardkor. Edytowane 18 Sierpień 201212 l przez piko84