gregory Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Hejka, mam taki mały problemik z topologią siatki (obrazki poniżej). Czy macie może jakieś propozycje innego rozwiązania niż to które przedstawiłem??? nie chce dawać dużego Ts, bo może błąd tkwi własnie w ułożeniu siatki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Przedłuż bavel na kolejne edge i edge slidge nowo powstałe edge z bevela. Z tym, że lepiej zrób beve na tyle segmentów aby w środku było edge i dwa po bokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Przedłuż tą podwójną krawędź jeszcze o jeden ring i zobacz jak wyjdzie. Druga metoda to dodać TS'a na pierwszym poziomie, poprawić siatkę aby grało i wtedy dać kolejnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 29 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2012 Hejka, poszedłem w zupełnie innym kierunku :D oto efekty:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Niespecjalne. Daj zwykłe chamfery i napraw siatę cutem. Zajmie to 5 minut i skończy dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Niespecjalne. Daj zwykłe chamfery i napraw siatę cutem. Zajmie to 5 minut i skończy dyskusję. Hehe, najprostsze rozwiązania są zwykle.. zbyt proste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Zrobiłem szybki tutek, może się przyda ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 29 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2012 dzieki Kubajaniak. Najlepsza i najprostsza odp:D +rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 30 Sierpień 2012 Share Napisano 30 Sierpień 2012 Tutek, fajny - ale nakrętka powinna mieć 6 ścianek zamiast 5... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 30 Sierpień 2012 Share Napisano 30 Sierpień 2012 Tutek pokazuje jak zrobić nakrętkę z dowolną ilością ścianek. Ale masz czadowy command panel z ulubionymi modyfikatorami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi