adek Napisano 29 Sierpień 2012 Napisano 29 Sierpień 2012 Firma RandomControl, twórcy m.in. FryRender'a wypuścili już oficjalnie wersję 2.0 swojego renderera o nazwie Arion. Jest to silnik renderujący, który jest jednocześnie pewnego rodzaju "hybrydą" wykorzystującą do przeliczeń moce zarówno CPU, GPU oraz LAN. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2549
Loozack Napisano 30 Sierpień 2012 Napisano 30 Sierpień 2012 Kurde, to jest aż podejrzanie tanie w porównaniu do Keyshota ^^ A możliwości chyba ma nawet większe...
wuj Napisano 30 Sierpień 2012 Napisano 30 Sierpień 2012 Tanie bo firma ma od zawsze problemy z terminami, bug'ami i przyjmowaniem krytyki... przez co wielu userów od nich uciekło. Ale mam nadzieję, że porzucenie fryrender'a, swap'a , większości pluginów i notoryczne czyszczenie domowego forum wyjdzie im na dobre.
deshu Napisano 30 Sierpień 2012 Napisano 30 Sierpień 2012 Teraz to nawet spoko cena. Gdy wyszła na rynek pierwsza wersja kosztowala 1000euro, a nie dało sie wtedy nawet jeszcze ostrego obrazka wyrenderować. Bawilem si ewtedy troche demem, i bardzo zraziłem. Ale te filmiki są całkiem zachęcające. Porownanie do keyshota troche niezbyt.
pressenter Napisano 30 Sierpień 2012 Napisano 30 Sierpień 2012 (edytowane) Jeszcze nie miałem czasu za bardzo rzucić okiem w demo, ale używałem swego czasu demka poprzedniej wersji, i chociaż wtedy nie nadawała się do stałej pracy, to było widać potencjał. Jeśli faktycznie teraz działa to tak jak zapowiadają, z dispem i instancjami to zdecydowanie "jaram się", a i cena niczego sobie. Sz. Edit:/ O buu, nie ma dema? Edytowane 30 Sierpień 2012 przez pressenter
deshu Napisano 30 Sierpień 2012 Napisano 30 Sierpień 2012 Edit:/ O buu, nie ma dema? Możesz pograć u kolegi:P
Rekomendowane odpowiedzi