KudlatyX Napisano 31 Sierpień 2012 Napisano 31 Sierpień 2012 Witam Bez zbędnego wstęp pragnę przedstawić swoją pierwszą upublicznioną scenę. 3Ds Max 2011 Mental Ray (FG/GI+kaustyka) Oświetlenie: 1x Daylight, 1x mr Sky Portal Zapraszam do oceny i krytyki
Mulholland Napisano 31 Sierpień 2012 Napisano 31 Sierpień 2012 Wyrównaj sobie pionowe zbiegi perspektywiczne. Prawy przycisk na kamerze, apply camera modifier i guess, a potem możesz jeszcze ręcznie poprawić. Płytki wyglądają jakby każda była identyczna nie wiem czy są takie seryjne, bo można by jest trochę zróżnicować. Wymieniłbym widok za oknem, te bloki są okropne. Na zlewozmywaku jest duży szum.
Piotr7979 Napisano 31 Sierpień 2012 Napisano 31 Sierpień 2012 Miałem idntyczną lodówkę :), bardzo ją sobie chwaliłem
KudlatyX Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Napisano 31 Sierpień 2012 Fajna sprawa z tą kamerą. Nie sadziłem, że można to tak porostu wyrównać. Co do płytek to w rzeczywistości wszystkie są takie same. Bloki robiłem na szybko. Dobra idę poprawiać Co do lodówki to nie narzekam. Dobrze spełnia swoje obowiązki :D
Biolo_idiota Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 Ja powiem tylko że Twój detal lekko odstaje, pomidory świecą się jak radioaktywne łaciate trochę kanciate, tak samo jak stojak na noże. Musisz być bardzo porządną osobą skoro odkładasz każdy talerz identycznie :) Co do płytek, to nie mam zastrzeżeń jednak wydaje mi się że mocno wchodzą w kompozycję, narzucają linie które prowadzą wzrok na kuchenkę gdzie ta będąc w "centrum" nie pokazuje w sumie nic. (tutaj mogę nie mieć racji) Ostatnia rzecz która mi się osobiście nie podoba, to przepalone okna w kilku punktach, razem z tą szafką. Naprawdę świetny i realistyczny render, gdyby nie to że jesteśmy na WIP pewnie bym się nabrał. Jeśli mogę, to chciał bym też zasugerować by dodać jakiś obiekt w odbicie lodówki, doda to trochę więcej kolorków. No i może ze 2 magnesy. w PS przejedź środkowym paskiem w "levels" trochę w prawo poprawi to trochę wygląd, całość jest za jasna bla bla bla bla ile można gadać.. Ok tym czasem idę spać, dobranoc
KudlatyX Napisano 2 Wrzesień 2012 Autor Napisano 2 Wrzesień 2012 Nowa poprawiona wersja Zewnętrzne obiekty to darmowe modele ściągnięte z sieci. Reszta jest w 100% mojego autorstwa.
Sinnerslayer Napisano 2 Wrzesień 2012 Napisano 2 Wrzesień 2012 cholera, wysokie drzewa u was rosną ;P
KudlatyX Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 Wydaje Ci się. To jest drugie piętro a w rzeczywistości to drzewo za oknem sięga do czwartego. :)
Mozo Napisano 3 Wrzesień 2012 Napisano 3 Wrzesień 2012 Jak to jest drugie piętro to coś Ci horyzont uciekł - tzn biorąc pod uwagę gdzie lecą punkty zbiegu to powinien być widoczny za oknem kawał krajobrazu a jest prawie tylko niebo.
Sinnerslayer Napisano 3 Wrzesień 2012 Napisano 3 Wrzesień 2012 na dodatek twoje drugie piętro jest o wiele ponad dachem dwupiętrowego budynku przed twoim blokiem no chyba, że twój blok wzniesiony jest na dużym pagórku ;)
szczawik Napisano 4 Wrzesień 2012 Napisano 4 Wrzesień 2012 faktycznie dosc wysoko sie wydaje, a juz na bank nie wyglada to jak 2 pietro:)
szczawik Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 teraz calkiem niezle, moze troche za ciemno jeszcze? w prawym i lewym dolnym rogu?
KudlatyX Napisano 8 Wrzesień 2012 Autor Napisano 8 Wrzesień 2012 Skoro mówisz, że nie jest źle to uznaje projekt za zakończony i biorę się za coś nowego. Dzięki wszytkom za pomoc.
Gość harmidon Napisano 24 Maj 2014 Napisano 24 Maj 2014 ładna kuchnia , mam pytanie co to za magnesy na lodówkę? :> ja ostatnio kupiłem sobie magnesy na lodówkę z kotami :3
jacekszy0 Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Dynamico nie widzisz, że to odgrzany 2letni kotlet :P przez pana, który lubi sobie wrzucić link na "magnesy na lodówkę" ;) harmidon - link NF za wiele Ci nie da :-D
Rekomendowane odpowiedzi