Loono Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 Witam. Dwa tygodnie temu rozpocząłem moją przygodę z 3ds max, więc jestem narazie bardzo początkujący. Chciałbym tu przedstawić mój pierwszy w zasadzie projekt, nad którym zacząłem właśnie pracować. Proszę o wszelkie wskazówki, rady, ktrytykę, a także dużo cierpliwości, bo jak już napisałem, dopiero zaczynam przygode z 3d. Ponizej dwa rendery kawalka statku, który udało mi się jak narazie wymodelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 ciemnosc widze ciemnosc :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 cos nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 jak nie widac wszystko widac:D:D model taki sobie pracuj:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 Jak na poczatek nie jest najgorzej .... ale musisz popracowac :) Wszystko przed Toba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 troche przypomina damski pantofel ale poczekamy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 tu jestem sklonny uwierzyc ze to dopiero poczatki zabawy z 3D ... jak narazie sam widzisz ze model jest miejscami pomarszczony ... pozawijany ... nie koniecznie wszystko dopasowane :) ale ... to sie da poprawic ... a jak narazie dziubaj te barierki kola sterowe itd ... pray pracy z detalami nabedziesz doswiadczenia i bedziesz mogl wrocic chocby do spodu lodzi ... i wyklepac conieco ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Barierki z tylu sa za bardzo wygladzone jak dla mnie za to z przodu na tej nadbudowce zbyt kanciate i krzywe. Musisz to jakos zrownowazyc. Dach kabiny zbyt ostry na brzegach. Tylne slupki w kabinie zrob bardziej do pionu i bedzie lepiej. Mozesz tez zrobic bardziej glebokie dno tego statku bo jakos taki plaski jest, ale moze w przyszlosci takie wlasnie beda kto wie. To tyle ode mnie :D Pocwicz jeszcze to: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 - wygladzanie krawedzi Ogolnie za malo zeby powiedziec cos wiecej. Cwicz i pracuj, a garb ci sam wyrosnie :D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Robisz coś na wzór kapitana nemo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Dokładniej to proboje zrobic to, co jest na tych rysunkach, choc w zmienionej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 no toz to starwarsy:D, tez kiedys robilem model skiffa... zobaczymy jak Tobie wyjdzie, mam nadzieje ze wpytke fajnie:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Mały update. zmienilem calkowicie barierki, poprawilem kadlub i dodalem tylnia kabine. Teraz juz sie nie bede trzymal planow i zrobie cos zupelnie innego, najprawdopodobniej pojde w strone zrobienia z tego jakiegos statku bojowego,tylko jeszcze nie mam pomyslow, co moge z tym zrobic. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 No no ... odrazu lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2004 Kolejny update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 nie wiem czemu ale mi to wygląda na jakąś plastikową zabawkę dla małych dzieci , ale może z dalszymi update'ami zmienię zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 z tylu jest ms a z przodu juz nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2004 W przedniej kabinie, na ramach od okna (?) rzeczywiscie nie ma meshsmooth, to dlatego, ze mam troche zrabana siatke i nie potrafie sobie dobrze z tym poradzic, ale sproboje to poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 Widac wielka poprawe w stosunku do pierwszego rendera. Tak trzymaj. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2004 No i nastepny update. Statek bedzie stal w "stoczni". Z modelowania dorobie jeszcze jakies szczegoly w samym pomieszczeniu. Swiatlo jest jedno, zeby cos bylo widac i zeby usunac default. Prosze o wszelkie pomysly, co moge dodac do sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi