Napisano 6 Sierpień 200420 l Witam. Dwa tygodnie temu rozpocząłem moją przygodę z 3ds max, więc jestem narazie bardzo początkujący. Chciałbym tu przedstawić mój pierwszy w zasadzie projekt, nad którym zacząłem właśnie pracować. Proszę o wszelkie wskazówki, rady, ktrytykę, a także dużo cierpliwości, bo jak już napisałem, dopiero zaczynam przygode z 3d. Ponizej dwa rendery kawalka statku, który udało mi się jak narazie wymodelować.
Napisano 6 Sierpień 200420 l Jak na poczatek nie jest najgorzej .... ale musisz popracowac :) Wszystko przed Toba :)
Napisano 7 Sierpień 200420 l tu jestem sklonny uwierzyc ze to dopiero poczatki zabawy z 3D ... jak narazie sam widzisz ze model jest miejscami pomarszczony ... pozawijany ... nie koniecznie wszystko dopasowane :) ale ... to sie da poprawic ... a jak narazie dziubaj te barierki kola sterowe itd ... pray pracy z detalami nabedziesz doswiadczenia i bedziesz mogl wrocic chocby do spodu lodzi ... i wyklepac conieco ... pozdrawiam
Napisano 7 Sierpień 200420 l Barierki z tylu sa za bardzo wygladzone jak dla mnie za to z przodu na tej nadbudowce zbyt kanciate i krzywe. Musisz to jakos zrownowazyc. Dach kabiny zbyt ostry na brzegach. Tylne slupki w kabinie zrob bardziej do pionu i bedzie lepiej. Mozesz tez zrobic bardziej glebokie dno tego statku bo jakos taki plaski jest, ale moze w przyszlosci takie wlasnie beda kto wie. To tyle ode mnie :D Pocwicz jeszcze to: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 - wygladzanie krawedzi Ogolnie za malo zeby powiedziec cos wiecej. Cwicz i pracuj, a garb ci sam wyrosnie :D Pozdrawiam.
Napisano 7 Sierpień 200420 l Autor Dokładniej to proboje zrobic to, co jest na tych rysunkach, choc w zmienionej formie.
Napisano 7 Sierpień 200420 l no toz to starwarsy:D, tez kiedys robilem model skiffa... zobaczymy jak Tobie wyjdzie, mam nadzieje ze wpytke fajnie:):)
Napisano 7 Sierpień 200420 l Autor Mały update. zmienilem calkowicie barierki, poprawilem kadlub i dodalem tylnia kabine. Teraz juz sie nie bede trzymal planow i zrobie cos zupelnie innego, najprawdopodobniej pojde w strone zrobienia z tego jakiegos statku bojowego,tylko jeszcze nie mam pomyslow, co moge z tym zrobic. :)
Napisano 8 Sierpień 200420 l nie wiem czemu ale mi to wygląda na jakąś plastikową zabawkę dla małych dzieci , ale może z dalszymi update'ami zmienię zdanie
Napisano 8 Sierpień 200420 l Autor W przedniej kabinie, na ramach od okna (?) rzeczywiscie nie ma meshsmooth, to dlatego, ze mam troche zrabana siatke i nie potrafie sobie dobrze z tym poradzic, ale sproboje to poprawic
Napisano 27 Sierpień 200420 l Autor No i nastepny update. Statek bedzie stal w "stoczni". Z modelowania dorobie jeszcze jakies szczegoly w samym pomieszczeniu. Swiatlo jest jedno, zeby cos bylo widac i zeby usunac default. Prosze o wszelkie pomysly, co moge dodac do sceny.