Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy w flor generator jest zastosowany jakiś współczynnik obliczeniowy aby otrzymać prawdziwe wymiary desek czy tylko metoda prób i błędów dopasowywanie np do wymiaru deski podłogowej takiej a nie innej. Najprościej czy istnieje jakiś przelicznik aby parametry generatora zamienić na cm ?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jestem dość mocno przekonany, że floorgenerator korzysta z jednostek, które masz ustawione w maxie. Proste testy potwierdzają ;)

Napisano
  • Autor

właśnie nie za bardzo zrobiłem teraz podłogę w zwykła płytkę typu 20x20 i efekt w centymetrach jest 50 na 50 cm. Jest całkowicie kompatybilny z generic units z merycznymi niestety leży

Dobra juz mam normalna zaleznośc on jest liczony w calach czyli jak by nie patrzył 1cal =2,54cm

Edytowane przez shadowsexpe

Napisano
  • Autor

nie cały czas na centymetrach pracuje i system units tez mam na nich ustawiony, ale z tego co mówicie to możne należy przeinstalować maxa bo coś widzę ze to tu jest problem coś mu się skopało w ustawianiach bo włosienie sprawdzałem zmianę parametru w units system i ciągle mimo zmiany np na milimetry to on pokazuje wymiary jak w calach.

PS dzeki za podpowiedzi przeinstalowałem maxa i działa teraz juz jak trzeba

Edytowane przez shadowsexpe