Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem co do tego mają odbicia, ale looknij na to: http://www.digitaltutors.com/forum/showthread.php?29467-Remove-Banding-in-Renders Nie wróżymy tu z fusów, więc wrzuć ustawienia renderu i ew. pokaż scenę. Renderujesz do 16 lub 32 bitów? Jak masz ustawioną gammę? Spróbuj w sampling quality sobie włączyć opcję jitter.

Edytowane przez Lucek

Napisano
  • Autor

93454674.jpg

render na niskich ustawieniach, na szybko ale przy wyższych jest to samo. Renderuje do 16 bit. W sumie to nie wiem jak zmienić na 32.. ;)

- - - Updated - - -

ten render był na gammie 1,23 ale np na 2,2 jest to samo tylko jaśniejszy render

Napisano

A używasz exposure control? Może to ci robi sieczkę z renderu? Wyłącz kontrolę ekspozycji i podciągnij sobie na krzywych w shopie. Przy okazji pokaż co masz w sampling quality options.

Edytowane przez Lucek

Napisano
  • Autor

13928897.jpg

- - - Updated - - -

Mam kontrolę ekspozycji ale po jej wyłączeniu jest to samo.

Napisano
  • Autor

zmieniłem, ja pierdziu.. to samo :)

może coś w materiale arc&design albo w final gather. Renderuje mi się w global illumination ale troche to potrwa. Zobaczę czy jest różnica

Edytowane przez tetunio

Napisano
  • Autor

Co bym nie robił jest to samo. Wyrenderowałem to do formatu exr bez ekspozycji i jest znacznie lepiej ale mimo wszystko da się zauważyć ten beznadziejny gradient. POdobny problem znalazłem z bitmapami. CHodziło o gammę. W moim przypadku nie mam pojęcia co jest nie tak..

Napisano
  • Autor
kwestia monitora. u mnie wyglada ok :)

Właśnie zorientowałem się, że domyślna tapeta win7 którą mam wygląda tak samo... Monitor mam 24 LG Flatron, ma już co prawda 5 latek.. Czyli mam monitor wymienić..? Lucek raczej zauważył to samo co ja u siebie.. Co mam zrobić w takim przypadku

Napisano

noo ochyba czas wymienic.. obczaj sobie jakiegos della. Chlopaki z forum polecali gdzies w watki jakis konkretny model. :) Lucek chyba tez musi wymienic w takim wypadku :P

Napisano

Oglądnę dzisiaj na moim dellu;) Wczoraj miałem ultrabook acera niestety i musiałem uwierzyć na słowo.

Napisano

A zwiekszałes sampling quality? ustaw min: 4 i max 16 i zobacz, bo moze tylko zwiekszałeś na maxa ustawienia final gather...