scandinavian Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Zrobiłam dywan na podstawie tego tutorialu http://www.thetastudio.nazwa.pl/streaker/tutorial/dywan.pdf. Ustawiłam go we wnętrzu i zrobiłam próbny render v-rayem. Wszystko było ok. Dzisiaj dodałam kilka obiektów do wnętrza i przy renderowaniu pojawia się komunikat unhandled exception w momencie updating instances (PF source 001->event 001). Scena przy ukrytym dywanie renderuje się poprawie, sam dywan jednak nie. Nie zmieniałam żadnych wartości w particle view od wczoraj, ogólnie nic nie zmieniałam w tym dywanie. Jak z tego wybrnąć? Będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 (edytowane) Pewnie brakło ramu bo taki dywan to kupa geometrii. Pokaż ustawienia sceny może da radę coś zoptymalizować. Ale tak w ogóle to ja bym tam go rendernął w scanlinie osobno z innym światłem i dodał w PS. P.S. A czy vray nie ma czasem własnego materiału włosów? Edytowane 10 Wrzesień 2012 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 A ma :D i ma nawet własny "vrayFur" - myślę, że możesz się nim posłużyć - w sumie kilka klików, a do dywanu jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi