Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

wreszcie udało się coś wyskrobać po nic nie robieniu na wakacjach, wrzucam efekt. Jest to, a przynajmniej ma byc Honda Shadow Slasher 400. Dojdą jeszcze wytłoczenia na oponach, silniku, skóra na siedzeniu, kierunkowskazy oraz lampy. Proszę o porady co można by poprawić w renderze. Nie wiem też co zrobić z tłem bo cienie wyglądają nieestetycznie, photoshop? Proszę o wyrozumiałość bo to pierszy wiekszy projekt w Mayi i mentalrayu pomijając tutoriale:P

pozdrawiam

85678564.jpg

87029373.jpg

1111we.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tego co widzę masz tylko jedno źródło światła, a przynajmniej tak to wygląda. Dodaj coś, co doświetli model z innej strony, żeby wydobyć detale. Cienie powinno się dać ustawić rozmyte. Wydaje mi się, że wystarczyłoby, żeby jedno światło (główne) dawało cień, reszta go nie potrzebuje. Oczywiście to zależy też, jaki efekt wyjdzie w praniu - musisz próbować.

Materiał chromu wygląda kiepsko. Niepotrzebnie dałeś rozmyte odbicia, osobiście zostawiłbym całkiem ostre. To samo z lakierem - jeśli nie miał być zmatowiony (bo na matowy też nie wyszedł), to jemu też bym wyostrzył odbicia. I zwiększył bym też ich wartość na materiale kanapy.

Natomiast jeśli chodzi o tło - daj ten spot light czy co to jest bardziej rozmyty, troszkę niżej i ciut większy. :)

Napisano

z oponami to trochę przesadziłeś chyba, ten rant to w jakimś określonym celu...?

reszta modelu całkiem ciekawa

render to co kolega powyżej napisał i będzie super

Napisano

Mały update, starałem się zastosować do uwag o renderze, motor chyba jeszcze pójdzie do rozjaśnienia ale dziś już nie mam siły:P

63058389.jpg

Napisano

Okk i wydaje się, że finalny update bo na obecnym poziomie ciężko mi coś wiecej samemu wymyslic. Czekam na uwagi:)

finish2cp.jpg

finish3cp.jpg