Skocz do zawartości

Dyplom - Adaptacja fabryki Schichta pod nowoczesny teatr

Krzyk

Rekomendowane odpowiedzi

No i w końcu nadszedł ten czas. W końcu. Praca dyplomowa złożona i ukończona.Poniżej kilka wizualizacji niektórych części działki - tudzież wnętrz.Adaptacja polegała na stworzeniu dialogu między starym duchem tego rejonu, a nowoczesnymi /autorskimi/ rozwiązaniami technologicznymi - zarówno architektonicznymi, jak i inżynierskimi.Gdyby kogoś interesowały rzuty - umieszczę większe rozdzielczości.Amfiteatr:Amfiteatr2000px.jpgFoyer:Foyer2000px.jpgFoyer2_2000px.jpgFoyer3_2000_px.jpgAtrium:Atrium1400.jpgGłówna sala teatralna:Sala_teatralna_2000px.jpgFasada:nocna.jpgDetale:Details.jpg Plansze architektoniczne:Po_czone_plansze_small.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

moda na poszarpane paski doprowadzi mnie do szaleństwa :D

hehe też to zauważyłem - ale chyba bardziej jest to widoczne w urbanistyce

w powyższym projekcie jakoś mnie nie rażą te paski.

Brakuje mi pożądnego renderu z zewnątrz, z ukazaniem całej bryły, w sumie to nie wiem do końca jak ten budynek wygląda - render numer 1 wg mnie dużo nie pokazuje. Coś mi nie pasuje widownia na 4 załączniku od końca: widzą cokolwiek na dolnych balkonach? Chyba, że się rozsuwają? Dla mnie tylko drugi render spełnia swoją rolę - pokazuje projekt. Bardzo chętnie zobaczyłbym rzuty w wiekszej rozdziałce:)

pozdrowienia

Chciałbym podkreślić, że projekt zawiera nie tylko teatr, ale jest to cały kompleks budynków, w którym adaptowałem budynki/ dobudowałem:

- Główny budynek teatru

- Restauracja w jego atrium

- Dobudowa zaplecza i głównej sali teatralnej z magazynem

- Amfiteatr

- Garaż podziemny

- Park wystawowy

- 2x budynki ochrony

- Parking naziemny

- Dom mody teatralnej

- Restauracja dla drugiej części kompleksu

- Hala produkcyjna

- Magazyn wolnostojący

@biszkopte: Dziękuję za komentarz, nie dziękuję za powodzenia:)

@xmass: Glad you like it! i nie dziękuję ;)

@porti: Hah, tutaj jednak ma to swoje podłoże nawiązujące do fabryki - nie miałem wyjścia ...

@elemeledukty: Dzięki! Zgadza się, wszystko w stałym zestawie :)

@kepic: Jest jedna wizualizacja z lotu ptaka, jednak zrobiona praktycznie dzień przed oddaniem ... nie jest warta pokazywania, jednak pokazuje całe założenie projektu. W tym projekcie jest 10 budynków, więc można to uznać za kompleks na 5ha działce. Co do widowni to na rysunkach technicznych wszystko się zgadza, więc... coś tam pewnie widzą ;) i cieszę się, że ktoś podkusił się na render większej rozdzielczości :)

Zagospodarowanie:

zagospod.jpg

Rzut głównego budynku:

Plansza1.jpg

Plansza3.jpg

Ładne i profesjonalne. Chciałem tylko zapytać jak z kwestią akustyki w środku?

Miałem przyjemność jakiś czas temu oglądać budowę opery krakowskiej i zaplecze scenotechniczne za kulisami (przestrzeń jeszcze 3 scen ułożona w krzyż). Jeżeli wierzyć władzom opery to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie dla teatru. Ciekaw jestem jak to wygląda u ciebie, bo z rysunku ciężko dla mnie jako laika wywnioskować cokolwiek.

Dzięki Lucek.

Kwestia akustyki jest krok w krok podobna do koloseum lub greckich amfiteatrów u stóp gór. Do tego - nie są tutaj pokazane - ale wiszące są miękkie panele odbijające dźwięk by mieć pewność skierowania głosu i dźwięków w stronę widzów (wiszą podobnie do świateł).

Zazdroszczę Ci przywileju oglądania budowy opery - to naprawdę może być wartościowe doświadczenie. Jednak nie zagłębiłem się w jej technologiczne rozwiązanie. Z chęcią przejrzałbym rysunki techniczne.