Napisano 17 Wrzesień 201212 l No i w końcu nadszedł ten czas. W końcu. Praca dyplomowa złożona i ukończona.Poniżej kilka wizualizacji niektórych części działki - tudzież wnętrz.Adaptacja polegała na stworzeniu dialogu między starym duchem tego rejonu, a nowoczesnymi /autorskimi/ rozwiązaniami technologicznymi - zarówno architektonicznymi, jak i inżynierskimi.Gdyby kogoś interesowały rzuty - umieszczę większe rozdzielczości.Amfiteatr:Foyer:Atrium:Główna sala teatralna:Fasada:Detale: Plansze architektoniczne:
Napisano 18 Wrzesień 201212 l bardzo ładnie... wizki wysmaczone... powodzenia na obronie, ale chyba nie będzie problemu :)
Napisano 19 Wrzesień 201212 l render fasady podoba mi się w szczególności. Ogólnie wygląda ładnie i ciepło. Również, powodzenia w obronie:)
Napisano 19 Wrzesień 201212 l dobra robota - zwłaszcza ten "frontowy" kadr z wnętrza mi się podoba :) soft to max+vray+ps?
Napisano 19 Wrzesień 201212 l moda na poszarpane paski doprowadzi mnie do szaleństwa :D hehe też to zauważyłem - ale chyba bardziej jest to widoczne w urbanistyce w powyższym projekcie jakoś mnie nie rażą te paski. Brakuje mi pożądnego renderu z zewnątrz, z ukazaniem całej bryły, w sumie to nie wiem do końca jak ten budynek wygląda - render numer 1 wg mnie dużo nie pokazuje. Coś mi nie pasuje widownia na 4 załączniku od końca: widzą cokolwiek na dolnych balkonach? Chyba, że się rozsuwają? Dla mnie tylko drugi render spełnia swoją rolę - pokazuje projekt. Bardzo chętnie zobaczyłbym rzuty w wiekszej rozdziałce:) pozdrowienia
Napisano 20 Wrzesień 201212 l Autor Chciałbym podkreślić, że projekt zawiera nie tylko teatr, ale jest to cały kompleks budynków, w którym adaptowałem budynki/ dobudowałem: - Główny budynek teatru - Restauracja w jego atrium - Dobudowa zaplecza i głównej sali teatralnej z magazynem - Amfiteatr - Garaż podziemny - Park wystawowy - 2x budynki ochrony - Parking naziemny - Dom mody teatralnej - Restauracja dla drugiej części kompleksu - Hala produkcyjna - Magazyn wolnostojący @biszkopte: Dziękuję za komentarz, nie dziękuję za powodzenia:) @xmass: Glad you like it! i nie dziękuję ;) @porti: Hah, tutaj jednak ma to swoje podłoże nawiązujące do fabryki - nie miałem wyjścia ... @elemeledukty: Dzięki! Zgadza się, wszystko w stałym zestawie :) @kepic: Jest jedna wizualizacja z lotu ptaka, jednak zrobiona praktycznie dzień przed oddaniem ... nie jest warta pokazywania, jednak pokazuje całe założenie projektu. W tym projekcie jest 10 budynków, więc można to uznać za kompleks na 5ha działce. Co do widowni to na rysunkach technicznych wszystko się zgadza, więc... coś tam pewnie widzą ;) i cieszę się, że ktoś podkusił się na render większej rozdzielczości :) Zagospodarowanie: Rzut głównego budynku:
Napisano 20 Wrzesień 201212 l Ładne i profesjonalne. Chciałem tylko zapytać jak z kwestią akustyki w środku? Miałem przyjemność jakiś czas temu oglądać budowę opery krakowskiej i zaplecze scenotechniczne za kulisami (przestrzeń jeszcze 3 scen ułożona w krzyż). Jeżeli wierzyć władzom opery to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie dla teatru. Ciekaw jestem jak to wygląda u ciebie, bo z rysunku ciężko dla mnie jako laika wywnioskować cokolwiek.
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Autor Dzięki Lucek. Kwestia akustyki jest krok w krok podobna do koloseum lub greckich amfiteatrów u stóp gór. Do tego - nie są tutaj pokazane - ale wiszące są miękkie panele odbijające dźwięk by mieć pewność skierowania głosu i dźwięków w stronę widzów (wiszą podobnie do świateł). Zazdroszczę Ci przywileju oglądania budowy opery - to naprawdę może być wartościowe doświadczenie. Jednak nie zagłębiłem się w jej technologiczne rozwiązanie. Z chęcią przejrzałbym rysunki techniczne.
Napisano 27 Wrzesień 201212 l Autor Dobrze się domyślasz ;) Cieszę się, że to wszystko już za mną. Pozdrawiam, Inż. Arch. Krzysztof Dębski ;) (musiałem...)
Napisano 27 Wrzesień 201212 l to był inżynierski? byłem przekonany, że raczej magisterka.. tym bardziej gratuluję ładnej pracy ;)
Napisano 27 Wrzesień 201212 l Autor Podobnie twierdziła komisja. Pytali z ciekawości co będzie w takim przypadku na magisterce hehe ;) Dzięki :)