mayamak Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 Cześć, Zrobiłem update demoreela. Cenne uwagi/sugestie mile widziane.
MaciekGliwa Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Hej, jaki jest target tego demoreela? W sensie, gdzie chcialbys go pokazac?
piopiowawa Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Hej, jaki jest target tego demoreela? W sensie, gdzie chcialbys go pokazac? wnoszę że jako animator postaci? ładny dorobek, soft zgodnie z nazwą w Twoim nicku? ;)
MaciekGliwa Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 piopiowawa - to ze to reel animatora postaci mozemy sie dowiedziec chocby z tytulu. Ja sie raczej pytalem o target w jaki ten demoreel jest wymierzony, bo firmy robiace gry na przyklad szukaja w reelach czegos innego niz firmy robiace spoty reklamowe, a jeszcze czego innego oczekuja firmy robiace pelnometrazowe filmy animowane lub live action z efektami.
mayamak Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Napisano 23 Wrzesień 2012 Aktualnie pracuje przy grach i w sumie spodobał mi się ten świat, także targetuje to do gamedevu. Wcześniej chciałem iść bardziej w kierunku cartoonów, ale runek w Polsce jest jeszcze chyba za mały na tą działkę animacji, poza tym z actingiem mam jeszcze trochę problemów. Jeśli chodzi o soft to część była robiona na Maya a część w Motion Builder. Teraz praktycznie animuje tylko w MoBu ze względu na materiał mocapowy, przy którym na co dzień pracuję.
Sharp Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 hej! No spoko reel i najbardziej mi sie podoba cartoonowy ruch biegnacego grubasa uciekajazego przed wielka ostryga..dobrze uchwycony stretching;) ale mialbym jedna uwage, ktora mi sie najbardziej rzucila (w tych animakach gierkowych) w oczy to momentami troche za malo wyrazne pozy. Jakby tak przyjrzes sie kluczowym momentom to mozna zauwazyc troszke "splaszczone" pozy. Dodatkowo na timing mozna zwrocic uwage zeby niektore ruchy nie byly zbyt rozciagniete w czasie..przez to mniej dynamiczne. keep goin' man! ;)
Rekomendowane odpowiedzi