Gilbert Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Witam, chcialem sie zapytac jak zmienic kolor cienie uzywajac Vraya. Aktualnie jest tak, ze na material studia odbija mi sie cien w kolorze, w ktorym jest material odbijajacy sie, jak zmienic jego kolor np. na szary? Przepraszam, ze bez PL znakow ale mam klawiature ENG :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 poczytaj o VramMaterialOvveride. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/examples_vray_overridemtl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilbert Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Wielkie dzieki bardzo mi pomogliscie, mam jeszcze takie pytanko jak ustawic zeby dany model mial ustawiony staly kolor nie zwazajac nie swiatlo takjakby na niego nie dzialalo :) Chce zasymulowac wektor i ustawic go w 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 hmmm prawym na objekt, vray properties i receive GI? tam coś pomotaj w tych opcjach w każdym razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 vraylightmaterial na obiekcie, bedzie mial jeden plaski kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilbert Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2012 OK OK, wielkie dzieki, jeszcze jak zmienic zeby mi viewparocie pokazywalo mi dokladny obszar kamery. Bo auktalnie widze co innego a na renderze jest cos innego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k Napisano 24 Wrzesień 2012 Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Naciśnij Shift + F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi